2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Láncreakció

Láncreakció – Magyarországtól is sürgősségi energiaellátási támogatást kért Ukrajna + videó

Akik pedig a kérdésekre válaszolnak: Toldi Ottó a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója és Tatár Mihály, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető elemzője. A műsort Ferkó Dániel vezette.

  • Láncreakció – Magyarországtól is sürgősségi energiaellátási támogatást kért Ukrajna  + videó

A tartalomból:

Sürgősségi energiaellátási támogatást kért Ukrajna 5 országtól, köztük Magyarországtól és Szlovákiától is az áramhiány azonnali mérséklésére.

Húsz éve nem látott válság van a német gazdaságban, az év eleje óta gyakorlatilag nem telik el úgy hét, hogy ne jelentené be valamelyik nagy múltú vállalat a termelés leépítést vagy gyárbezárást.

 Fellebbezéssel akadályozza a cseh kormány eddigi legnagyobb energetikai beruházását a francia és az amerikai nukleáris energetikai holding: az EDF és a Westinghouse a cseh versenyhatóságnál támadta meg azt a beruházást, amelyben egy dél-koreai vállalat nyerte meg a csehországi atomerőmű-tendert velük szemben.

A klímaváltozás elleni küzdelemben 2023 végén indult a Net Zero Nuclear kezdeményezés, amelynek célja a békés nukleáris kapacitás megháromszorozása 2050-ig.

Új útvonalakon is jöhet kőolaj és földgáz: a vezetékes összeköttetései alapján Magyarország már hat szomszédos országon keresztül is behozhat földgázt.

Azerbajdzsán nagy erőssége természetesen a szénhidrogénekben, különösen a gázban rejlik. Mivel Európa el akar távolodni az orosz gáztól, Azerbajdzsán fontos partnerré válik Brüsszel számára.

A Dél-Kaukázus olyan régió, amely történelmileg az orosz, a perzsa és a török birodalom határán feküdt. Mindig is alapvető stratégiai jelentőséggel bírt, nagyhatalmi harcok, de kereskedelmi küzdelmek középpontjában is állt, hídként működött a nyugati és a keleti világ között.

Megerősítette a Kreml, hogy Törökország benyújtotta csatlakozási kérelmét a BRICS-csoporthoz.

India lett Oroszország első számú piaca az olajszállítások terén 2023-ban, az olajexport kétszerese az egy évvel korábbinak, mondta Alekszandr Novak, az Orosz Föderáció miniszterelnök-helyettese.

 

Teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!