2024. 10. 24. Csütörtök Salamon napja
Jelenleg a TV-ben:

Az utolsó interjú

Következik:

Radar 23:30

Kultúra

Cannes-ben belopta magát a nézők és kritikusok szívébe a Hunyadi című magyar kalandfilm-sorozat + videó

Cannes-ban ma eldördül a startpisztoly: a nagyszabású Hunyadi sorozat első része Európa legnagyobb televíziós és filmes szakmai rendezvényén debütál. A főszereplő Hunyadi Jánost a fiatal erdélyi színész, Kádár L. Gellért alakítja, akit a helyszínen értünk utol, és mutatjuk a premierre készült új, az eddiginél látványosabb előzetest is.

  • Cannes-ben belopta magát a nézők és kritikusok szívébe a Hunyadi című magyar kalandfilm-sorozat + videó

Új előzetes jelent meg a Beta film és a Nemzeti Filmintézet által támogatott Hunyadi sorozatról, amely a külföldi piacon a Rise of the Raven (A holló felemelkedése) címmel fut majd. Amíg a korábbi teaserben inkább a szerelem, az intrika és az a személyes küzdelmek álltak a középpontban, a most bemutatott trailer a harcok és a tettek mezejére kalauzolja a nézőket, egy látványos csatajelenettel is szolgálva.

A Bán Mór nagy sikerű regényciklusára épült sorozat első része a tegnap kezdődött cannes-i MIPCOM-on (Marché International des Programmes de Communication) ma délután lép a nemzetközi szakmai közönség elé; ez az első olyan magyar vonatkozású alkotás, amely a szervezők szerint vörös szőnyeges bevonulást ér. A hírről, illetve a produkcióról korábban a Variety amerikai filmes magazin is exkluzív anyagban számolt be. A Hunyadi magyar származású producere, Robert Lantos, aki nem mellesleg a Bán Mór-könyvek régi rajongója is, akkor így beszélt a „szerelemprojektjéről”: 

„Úgy sejtem, hogy a nem angol nyelvű produkciók világában valószínűleg ez a valaha volt legambiciózusabb, már csak a terjedelme és a költségek okán is. A finanszírozás összehozása egyfajta csoda volt.”

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!