2023. 09. 22. Péntek Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Kultúra

Holnap visszatér az élet az iskolákba

  • Holnap visszatér az élet az iskolákba

Hétfőtől visszatérnek a jelenléti oktatáshoz a középiskolások és a felső tagozatosok is

Holnaptól visszatérnek a felső tagozatosok és a középiskolások is a jelenléti oktatáshoz - jelentette be a köznevelésért felelős államtitkár.

Maruzsa Zoltán arról is tájékoztatott, hogy egynapos osztálykirándulásokat lehet csak tartani, ott aludni nem lehet.

Az államtitkár továbbá felhívta a figyelmet, hogy a járvány még nem ért véget, ezért arra kéri az intézményvezetőket, hogy rugalmasan kezeljék a visszatérő évfolyamokon tanulók hiányzásait.

Holnap visszatér az élet az iskolákba

A tanárok szerint fontos, hogy a diákok, ha öt hétre is, de visszaüljenek az iskolapadba.

Üres folyosók a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumban. Az intézményben mind a tanárok, mind a diákok várják már a találkozást, hiszen novembertől a kilencedik évfolyamtól fölfelé csak online órákon voltak együtt az osztályok.

Az általános iskolák felső tagozataiban is visszatér a jelenléti oktatás. A pedagógusok azt mondják, bár van elegendő jegy, és akár holnap lezárható lenne a tanulmányi év, a következő egy hónap szükséges ahhoz, hogy újra megerősödjenek a szociális kapcsolatok az iskola és a diákok között.

Az oktatási intézményekben továbbra is érvényesek a járványügyi intézkedések, így a testhőmérséklet mérés, a maszkviselés, és a fertőtlenítés.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító – Az Ég tartja a Földet

Napindító – Az Ég tartja a Földet

Ma van az ősbemutatója Az Ég tartja a Földet című, Szent Erzsébetről szóló musicalnek a Kecskeméti Nemzeti Színházban. A stúdióban Zsuffa Tünde, a darab írója volt a vendégünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!