2020. augusztus 3.,
hétfő, Hermina napja

Keménymag: Tarlós István higgadt, pimasz eleganciával „visszatrollkodta” Tordai Bencét

Hír TV

2019. szeptember 17., kedd 21:55

A már szokott formabontó módon kezdődött a Hír TV Keménymag című pikírt beszólásokkal tarkított, kritikus hangvételű műsora, amelyben már Velkovics Vilmos műsorvezető is egy megafonnal konferálta fel az adást. Ez a megafon szolgáltatta a kedd este „vezértémáját”, lévén „Tordai Bence lett az utolsó magyar dadaista performansz művész, amíg szembe nem találkozott Tarlós István megafonjával”. Az adásban szó esett arról, hogy Fekete-Győr András szíve szerint pénzbírsággal sújtaná Magyarországot, amiért hazánk nem fogad be illegális bevándorlókat, továbbá a régi nagy kedvenc – Vona Gábor – ismét hallatott magáról: állítólag Hadházy Ákosnál óhajtja gyógykezeltetni a kiscicáját, de nem maradt ki az adásból a Rudas fürdő sem, ahol úgy hírlik ezután fürdőgatyát kell majd viselniük a férfiaknak. A műsor állandó megmondói voltak: Dezse Balázs, a Pestisrácok.hu újságírója, Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa, és Jeszenszky Zsolt, politikai hobbista.

Alaposan kiesett a ritmusból a botránykeltést amúgy rutinnal művelő Tordai Bence, aki azzal a feltett szándékkal ment el Tarlós István nyilvános sajtótájékoztatójára, hogy azt a tőle megszokott alpári módon megzavarja, „széttrolkodja” a főpolgármester rendezvényét. A „fagyi azonban visszanyalt”, mert Budapest első embere úri nyugalommal tette helyre az izgága Párbeszédes politikust, aki Tarlós határozott fellépéstől indignálódva vette tudomásul, hogy akciója balul sült el: szénné égett tucatnyi kamera által közvetítetten.

A stúdióban ülők egyetértettek abban, hogy a Tordai-féle Lenin-fiúk most már nem csak egy alapos választási verésre érettek, lévén igen régóta feszítik a húrt, visszaélnek a normális többség türelmével.

„Emlékeztek arra, hogy Tordai Bence volt az, aki Orbán Viktor arcába üvöltözött gyakorlatilag? És mikor ezt ő csinálta, akkor tök rendben volt. Most viszont elkezdett hisztériázni”

– jegyezte meg Dezse Balázs.

„Nem csak ő, hanem az akkor őt körbenyaló sajtó is. Akkor ő volt az „óriási performanszista”, „mekkora lazaság”, „milyen jó csávó” volt amikor ezt Orbán Viktorral megcsinálta. Most meg vele együtt mimózáskodik az egész ellenzéki sajtó: „hogy lehet ilyet csinálni”, meg „úristen, Tarlós” …

– szögezte le Jeszenszky Zsolt, aki szerint „ezeknek a provokátoroknak” pont az kell, hogy egyszer végre a saját pályájukon verje meg őket valaki. „Tarlós egyébként zseniálisan csinálta ezt, tehát ’visszatrolkodott’ egyet, amelyben benne volt a Tarlós-féle hanyag elegancia is, ami viszont Tordai Bencéből végtelenül hiányzik” – fűzte hozzá a politikai hobbista.

„Decemberben ezeket az embereket megafonnal üvöltözve láttuk, tényleg botrányos módon viselkedtek a Parlamentben. Akkor ünnepelték őket. Azt mondták, hogy ez maga a demokrácia csúcsa”

– vélekedett Apáti Bence.

Az adás befejező fertályában Pósa Károly karikatúrája is a nevezetes Tarlós-Tordai csörtét ábrázolta.

 

És ezen a héten kérdés sem fért hozzá, kit illet meg a műsor végén megszavazott „A Hét Balfékje” titulus. Utcahosszal Tordai Bence lett a befutó. 

A teljes adás itt tekinthető meg: 

 

Hír TV