2020. szeptember 27.,
vasárnap, Adalbert napja

Keménymag: Az Index szerepében tetszeleg az SZFE

Hír TV

2020. szeptember 15., kedd 21:55

A Hír TV Keménymag című műsorában ezen a héten is Apáti Bence, Lentulai Krisztián és Pataki Tamás beszélték ki többek között az SZFE-s lázadás és a hollywood-i filmes világ visszás történéseit Velkovics Vilmos vendégeként.

Izgalmas társadalmi kísérlet zajlik a Színház- és Filmművészeti Egyetemen immáron három hete. A héten viszont végre elkezdődött a tanév, és a napokban kísérleti tanköztársaságot alapítottak a hallgatók – vezette fel a műsor első témáját Velkovics Vilmos műsorvezető.

Pataki Tamás, a Magyar Nemzet újságírója, író azt a kérdést tette fel a „köztársaság kikiáltása” kapcsán, hogy a hallgatók miért nem királyságot alapítottak. Ez a lépés is azt jelzi szerinte, hogy a három hete protestálók mennyire baloldali gondolkodásúak.

Lentulai Krisztián elmondta, hogy

örömteli számára, hogy jobboldali Facebook-bejegyzések is megjelentek az SZFE-ügy kapcsán, illetve több jobbos kommentet is hozzáfűztek a Színművészetin zajló lázadással kapcsolatos tartalmakhoz, illetve azoknak a színészeknek az oldalához, akik kiálltak az egyetemfoglalás mellett.

A Karc FM főszerkesztő-helyettese szerint a magyar színésztársadalom arra nem gondol, hogy adott esetben ezek a megnyilvánulásaik a népszerűségük csökkenéséhez vezethetnek.

A műsorból az is kiderült, hogy vidéken miként csapódott az SZFE-s tüntetések ügye.

Apáti Bence a látottak és hallottak alapján megjegyezte, hogy a magyar emberek el tudnak vonatkoztatni a színészekkel kapcsolatos szimpátiájuk kapcsán attól, hogy az illető művész milyen politikai nézeteket vall. S bár beszólogatnak a színészeknek a véleményük miatt, de ettől függetlenül jó színésznek gondolják őket. Ugyanakkor

a baloldali színészek gond nélkül elveszik a jobboldallal szimpatizáló kollégáik tehetségét és a múltját pusztán politikai okokból

– húzta alá a Magyar Nemzet főmunkatársa

. A nézők többsége és a jobboldali emberek mindezt máshogy gondolják. Apáti Bence azt is hozzátette, hogy

a hallgatók és az oktatóik, valamint a mellettük kiálló színészek is szerepzavarban vannak, már-már úgy tűnik, hogy az Index szerepét akarják betölteni a szalagcímek alapján.

Az SZFE-n nem újságírói műhelymunka folyik, hanem színművész képzés – szögezte le.

A műsor második felében többek között azt járták körbe, hogy az elmúlt években miként is fordult egyre inkább ki magából a hollywood-i filmes világ.

Teljes adás:

Hír TV

x
Rendkívüli hír