2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 04:00

Keménymag

Keménymag: Az angol nyelv nem, de a body shaming nagyon megy

Az, hogy Karácsony Gergely a kormányfő testalkatán gúnyolódott, valahogy nem verte ki a biztosítékot párttársánál, Szabó Tímeánál, sem senki másnál a baloldalon – egyebek között erről is szó volt a Keménymagban. A stúdióban Gav Duncan, a kontra.hu újságírója, M. Kovács Róbert, a 888.hu főszerkesztő-helyettese és Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa. Műsorvezető: Velkovics Vilmos.

Karácsony Gergely „body shamingezős” interjúja kapcsán a sajtó azt is boncolgatni kezdte, hogy a főpolgármester mennyire is tud angolul, hiszen a városvezető tolmács segítségével nyilatkozott. A drót.info nevű internetes oldal pedig egy felvételt is közzétett, amelyen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fordított a főpolgármesternek, amikor közösen emlékeztek meg a Hableány-tragédiáról a dél-koreai nagykövet társaságában.

A téma kapcsán a politikus a Facebook-oldalán annyit fűzött a dologhoz, hogy a miniszterelnök beszélt angolja alighanem jobb, mint az övé, ugyanakkor – mint írta – folyamatosan dolgozik a nyelvtudásán. Azonban nem is az a kérdés, hogy Karácsony beszél-e angolul vagy sem M. Kovács Róbert szerint. A 888.hu főszerkesztő-helyettese úgy látja, sokkal fontosabb lenne azt megtudni, hogy a városvezető valójában mihez is ért, hiszen azt már ismerni, hogy mihez nem.

Közlekedésszervezéshez nem ért, kertészkedéshez sem, diplomáciához sem – tette hozzá.

Bár még nem jelentette be, de nyilvánvaló, hogy Karácsony Gergely miniszterelnök akar lenni Gav Duncan szerint. A kontra.hu újságírója rámutatott, hogy kormányfőként a jelenlegi főpolgármester, mennyire „meg lenne lőve” például egy uniós csúcson, főleg az értekezletek szünetében, amikor más országvezetőkkel kellene társalognia.

A nevezetes The Economist-interjút a csodavárás minősített esetének nevezte Velkovics Vilmos, hiszen még be sincs jelentve, hogy Karácsony Gergely indulna a baloldali előválasztáson, de már úgy ünnepelték, mint aki majd „lebontja Orbán Viktor lovas szobrát”.

Apáti Bence emlékeztetett, ha valakivel interjút készítenek, akkor ő azt bekéri, átnézni, de most úgy tűnik,

Karácsony stábja szándékosan nem vetette ki azt a részt, ami Orbán Viktor és a főpolgármester testalkatbeli különbségéről szólt.

A Magyar Nemzet főmunkatársa megjegyezte, amikor egy jobboldali újságíró száján csúszik ki valami Dobrev Kláráról, Vadai Ágnesről, vagy Kunhalmi Ágnesről, akkor egyből jön a hiszti.

Szabó Tímea konkrétan verte az asztalt, mert Bencsik András azt mondta róla, hogy nem szép

– jegyezte meg.

A mostani body shaminget azonban a baloldali média megint nem írta meg, hanem csak akkor, amikor megtörtént a bocsánatkérés, hogy kompletten lehessen tálalni az egész történetet (…) bár a kutya nem fog arra emlékezni, hogy ő bocsánatot kért, arra fognak emlékezni, hogy ő mennyire megmondta

– fűzte hozzá M. Kovács Róbert.

Teljes adás:

HírTV

 

További epizódok

Keménymag: Az UEFA-nak az álságossága is utolérhető a Münchenben történtekben

A Keménymag vendégei M. Kovács Róbert a 888.hu újságírója, Gav Duncan, a kontra.hu újságírója és Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa voltak. 2021. június 29.

Keménymag: A bunkósbot szerep Homonnay Gergelyé

A Keménymag vendégei M. Kovács Róbert a 888.hu újságírója, Gav Duncan, a kontra.hu újságírója és Lentulai Krisztián, a Karc FM főszerkesztő-helyettese voltak. 2021. június 22.

Keménymag: Hol van az elfogadás és az iszonyú propaganda határa?

Ezúttal Apáti Bence, M. Kovács Róbert és Filep Dávid tartott sajátos elemzést a HírTV stúdiójában. Műsorvezető: Velkovics Vilmos. 2021. június 15.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!