2021. április 22.,
csütörtök, Csilla, Noémi napja

Sajtóklub: Megint hatalmasat hazudott a magából kifordult Szabó Tímea

2020. december 7., hétfő 21:53

A Párbeszéd társelnöke korábban a halálozási adatokkal riogatott, most már történelmi bűnt vizionál – erről is beszélt Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője és Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője Bayer Zsolt műsorvezetése mentén.

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa bement a parlamentbe és ismét előadta sajátos performance-át. Az ellenzék képviselő úgy fogalmazott, a „magából kifordult és eltévelyedett” miniszterelnök saját népe ellen vív szabadságharcot Brüsszelben. Szerinte Magyarország a vétóval nem kapja meg azt az ingyen pénzt, amelyet válságkezelésre adna az unió minden magyarnak. Szabó állítja, amit Orbán csinál az nem hiba, hanem történelmi bűn.

Ebben a beszédben csak hazugság volt

– jelentette ki Szabó Tímea szavaira reagálva Bencsik András. Nyomatékosította, 

ingyen pénz, mint olyan nem létezik, hanem egy gigantikus hitelről van szó,

amit az uniós államok együtt vennének fel és ebből a hitelből támogatnák elsőrendűen a bajba jutott déli államokat, de - tette hozzá - jutna mindenkinek.

Amit Magyarország felvesz hitelt annak egy jelentős részét oda kell adni Portugáliának, Spanyolországnak, Görögországnak, Olaszországnak, egy része pedig a saját céljainkra fordítható. Erre mondta Orbán Viktor, jobban járnánk, ha ebben nem vennénk részt, de felelősséggel tartozunk a bajba jutott déli államokért – mutatott rá a Magyar Demokrata főszerkesztője.

Felelőtlenül mindenki azt rikácsol, amit akar

– erről már Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője beszélt. Közlése szerint egyedül arról van szó az Európai Unióban, hogy azokat a pénzeket, ami például a költségvetés alapján alanyi jogon jár, azt is úgy akarják ideadni, hogy mindenféle mondvacsinált, homályos politikai feltételekhez kötnék.

Orbán Viktor akkor fosztaná meg a magyarokat ettől a pénztől, ha belemenne ebbe a hülye alkuba, hogy jogállamisági feltételekhez lehessen kötni a kifizetéseket, mert akkor könnyen elfordulhatna az, hogy valaki (…) kitalálná, hogy nálunk mi nem úgy van, ahogy az neki tetszik

– tette hozzá.

Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője arra hívta fel a figyelmet, hogy amióta kitört a járvány a Párbeszédnek semmilyen olyan megnyilvánulása nem volt, ami igaz lett volna.

Pont Szabó Tímea volt az, aki telerikácsolta a világot azzal, hogy Magyarországon halnak mg az egész kerek világon a legtöbben, ő volt az, aki a Németh Athina nevű álmentőst a Korózs-féle kamuvideóból először szóba hozta és azóta is a halottakkal kampányolnak nyakra-főre a Facebookon, ami egyébként a baloldali értelmiségnél is kiverte a biztosítékot

– emlékeztetett Néző László.

Teljes adás:

HírTV

KAPCSOLÓDÓ: 

Kocsis Máté: Micsoda hazugság ez már megint maguktól? Te jó ég! 

Dömötör Csaba: A baloldallal szemben a jobboldalon van következménye a cselekedeteknek