2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Informátor

Informátor: Visszaosztás, lehúzás, legombolás a szocialisták között

Kránitz Krisztiánt – a kispesti vagyonkezelő igazgatóját - a háta mögött csak Mr. 40 százaléknak hívják.

  • Informátor: Visszaosztás, lehúzás, legombolás a szocialisták között

Még Burány Sándor is lemondott Kránitz Krisztiánról. A szocialista országgyűlési képviselő neve a hangfelvételeken többször felbukkan. Kránitz és Burány szakítását a hangfelvételek szerint az okozta, hogy a vagyonkezelő nem osztott vissza pénzt az országgyűlési képviselőnek.

„-Nem oszt vissza a Buránynak sem.

-A Burány már nem is kér.

-És nem oszt vissza senkinek innentől kezdve a Sanyi szerintem, én nem vagyok benne, de a Sanyi odab…ott neki.

-Na menjél, szívd föl!”

Az MSZP országgyűlési képviselőjét kispesti otthonában találta meg az Informátor stábja. Látszott, hogy mélyen megrázta az ügy, mert nem akart nyilatkozni.

A felvételeken hallható Lackner Csabának is volt konfliktusa Kránitz Krisztiánnal, elmondása szerint ugyanis „Krinyó” lehúzta 12 millió forinttal.

„-Lenyúlt rólam 12 millió forintot, úgyhogy…

-De hogy?

-Úgyhogy semmi köze nem volt hozzá és odamentem a Gajdához és megmondtam neki, hogy te figyelj az embered egy kicsit szemtelen és nem tudom, hogy neki miért kéne adnom. Erre az volt a Péternek a válasza, hogy tudod, hogy milyen a Krinyó szemtelen, én soha nem voltam olyan éhes, mint ő. Döntsd el, hogy adsz neki vagy nem adsz neki. Somogyi nem akart neki adni. Rendben. Elraktuk magunknak a pénzt és az utolsó pillanatban a Somogyi kitalálta, hogy ő mégis akar munkát szerezni, mégis adjuk neki oda b…meg a pénzt. És az utolsó pillanatban én is kitettem a milliókat a zsebemből és b…meg odaadtuk neki. És odamenten utána a főnökhöz. Mondom főnök, hogy van az, hogy mondom a Krinyónak 12-t kell adni, neked meg 3-at. Mondom ez, hogy van? Utána behívta magához, volt egy kis perpatvar meg csetepaté meg hangzavar, de úgy jött ki, hogy azt mondta, hogy tudod milyen a Krisztián. Lehet, hogy egyszer utoléri a vég, merthogy ő éhes. Mondom jó, oké főnök. Ezt a pénzt így rászántuk rendben, akkor érje utol a vég.”

Egy másik felvételen Lackner ismét arról beszél, hogy Kránitz egy másik esetben is megpróbálta legombolni. Itt az is hallatszódik, hogy Kránitzot a háta mögött csak Mr. 40 százaléknak hívják.

„-Annyit segíts a Krinyónak, amennyit ő neked.

-A Krinyó, aki odajön hozzám és azt mondja nekem, azt mondja nekem az Opikával együtt a Fő utcai telkemen, hogy Csabi ismerem azt a gyereket, aki meg akarja tőled venni a telket. Figyelj, adjuk el neki 20-ért, de amúgy különben 18 és adjál nekem 2 milliót. A saját gyerekkori barátom 2 millió forintot le akar rólam gombolni? 

-Nem tudsz lekötelezni egy nagytudású embert? 

-Szerintem nem nagytudású, a pénzzel mindenki tud bánni, a 10 százalékkal mindenki tud bánni. 

-De nem 10 az.

-Van egy csomó tapasztalata, van egy csomó tudása, miért nem akarod?

-Mr. Negyven százalék volt a beceneve, amikor még önkormányzatnál dolgoztam. 

-Neked mennyibe kerül ez? Ne az idegesség, ne az érzelmek befolyásoljanak.” 

A teljes műsor itt tekinthető meg:

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Holttestet találtak a Pest vármegyei Aszódon + videó

Holttestet találtak a Pest vármegyei Aszódon + videó

A hölgy az autóban egyre rosszabbul volt és úgy döntöttek, hogy őt Aszódon - éppen arra tartottak - kirakják őt egy társasház mellett. Az idősebb H. Bélának a gyanúsítására, illetve feleségének a gyanúsítására is sor került.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!