2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Nagyapám Horthy Miklós 03:00

Informátor

Informátor: Van, aki a nyúlcipőt, van, aki a bokszkesztyűt veszi fel Gyöngyöspata kapcsán

A Hír TV Informátor című műsorának stábja ezen a héten ellátogatott Gyöngyöspatára is, ahol annak járt utána, hogy miként fogadták a helyiek a Kúria döntését. De a szegregáció hátteréről Gurmai Zita MSZP-s képviselőt is szerették volna megkérdezni, azonban az ellenzéki politikus inkább elfutott a válaszadás elől.

  • Informátor: Van, aki a nyúlcipőt, van, aki a bokszkesztyűt veszi fel Gyöngyöspata kapcsán

A Kúria a múlt héten hagyta helyben a néhány hónappal ezelőtti jogerős ítéletet, így 60 gyöngyöspatai roma diák családja összesen százmillió forintot tehet zsebre, mert állítólag „szegregálták” őket 2004 és 2011 között a Nekcsei Demeter Általános Iskolában. „Szegregáció” alatt azt kell érteni, hogy felzárkóztató osztályokba tették őket, mert bűnrosszak voltak, terrorizálták a többieket és a tanárokat - hangzott el a műsorban.

Az iskola tanári kara korábban elkeseredett levélben írta meg: félnek a cigánycsaládok egy részétől, mert fenyegették őket. Ami ennél is drámaibb: néhányan a tanárokat is bántalmazták.

Hiába keskeny a határ aközött, hogy mi számít szegregációnak és mi felzárkóztatásnak, a Kúria döntött, jár a 100 millió a romáknak.

Például Lionkáéknak is, akiket a Hír TV nézői pár hónappal ezelőtt már megismerhettek.

A romák azonban nem szabadultak fel teljesen a Kúria döntése után. El akarták zavarni az Informátor stábját, és az egyik megkérdezett elszólta magát, hogy a TASZ jogásza letiltotta őket mindenféle nyilatkozatról. Ez is bizonyíték arra, hogy a 100 millióért lobbizó Soros-féle jogvédőkre nagyon hallgatnak a gyöngyöspataiak. Azonban gyorsan kiderült, hogy parancs ide vagy oda, egyesek a tiltás alól is kibújtak volna némi pénzért cserébe.

Gyöngyöspatán a helyi romák egy része nem csak a Hír TV-t és az Informátort gyűlöli, hanem Orbán Viktor miniszterelnökért sem rajong, miután a kormányfő kimondta:

a magyarok igazságérzete sérül, amikor azt látják, hogy mindenfajta munkavégzés nélkül kapnak pénzt a gyöngyöspatai romák.

Ahogy az várható volt, nem csak az egész országban, de Gyöngyöspatán is nagyon komoly feszültséget eredményezett a Kúria 100 milliós döntése. A többségi lakosság igazságtalannak tartja a cigányok kártérítését, az egyik helyi szerint a magyaroknak járna a pénz.

Az Informátor Gyöngyöspata polgármesterétől, és egyik önkormányzati képviselőjétől is interjút kért. Hevér Lászlóné településvezető kérdésünkre kiemelte, a kártérítés teljesítése egyenlő a totális csőddel. Sinka Dániel, gyöngyöspatai önkormányzati képviselője szerint a 100 milliós kártérítés a helyi, szorgalmas roma diákokkal és családjaikkal szemben is igazságtalan, sőt visszahúzó erővel bírhat.

Ez a bírói ítélet azt a modellt jutalmazza, amely nem a beilleszkedés, a felzárkózás felé megy, hanem a békétlenség és a széthúzás felé.

- így reagált Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes országgyűlési képviselője az Informátornak a Kúria ítéletére, amely szerinte a társadalmi békét is felrúgja. A politikus kijelentette, a jövőben mindent meg fog tenni azért, hogy hasonló pénzszerző akciókra ne legyen lehetőség. Ha szükséges törvénymódosítást is kezdeményez.

Gurmai Zita nagy futása 

Az eset mellett nem ment el szó nélkül a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István sem, de Böröcz Lászlónál, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettesénél is kiverte a biztosítékot a Kúria döntése.

Ugyanakkor Gurmai Zita, MSZP-s képviselő a Hír TV stábjának láttán inkább nyúlcipőt húzott, és a Képviselői Irodaház ajtajától a nem messze lévő italboltig meg sem állt. Az eset azóta is lázban tartja az internet népét, rengeteg mém és feldolgozás született Gurmai nagy futásáról.

Teljes adás:

Hír TV

 

 

További epizódok

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Június 14-én elfogadta a parlament a pedofil ellenes törvénycsomagot. 2021. július 02.
Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

A 2006-os rendőrterror áldozatai kapcsán kezdett számháborúba a Demokratikus Koalíció - részletek az Informátorban. 2021. június 18.
Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt nem a migráció uralta a közbeszédet, de ettől függetlenül a probléma továbbra is jelen van - erre mutatott rá adásunk. 2021. június 11.

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!