2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Informátor

Informátor: Magyarország nem kér sem a migrációs, sem a gender akciótervből

Nem véletlen, hogy az Európai Bizottság előállt a migrációs akciótervvel azután, hogy Soros György megjelentetett egy cikket. Az Informátorból egyebek között az is kiderül, mit szól az ellenzék ahhoz, hogy az EU-ban a tervek szerint 34 millió migránst kellene integrálni. Ugyanakkor adásunk második felében bemutatjuk azt is, hogy az MSZP etikai bizottságának korábbi elnöke ,,megtalálta a dohányt”.

  • Informátor: Magyarország nem kér sem a migrációs, sem a gender akciótervből

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban beszélt arról még december elején, hogy a járvány árnyékában egyszer csak előkerült egy újabb bevándorlási javaslat az Európai Bizottság részéről. A brüsszeli dokumentum és a Soros-terv között kísérteties a hasonlóság.

Ylva Johansson belügyekért felelős uniós biztos szerint a migránsok már úgy is a társadalmunk szerves részei. A statisztikák szerint pedig Európának jelenleg 34 millió olyan uniós lakosa van, aki az unión kívül született. Nekünk pedig szükségünk van rájuk, mert a bevándorlók már most az európai társadalom részét képezik. Hozzátette: a jövőben pedig az Unió népességének öregedése miatt még több bevándorló munkavállalóra lesz szükség.

Orbán Viktor kormányfő a minap emlékeztetett, egyebek mellett a bizottság a napokban hozott nyilvánosságra egy migrációs akciótervet 34 millió bevándorló befogadásáról, ezen kívül egy gender akcióterv is készül. Szerinte ugyanakkor bevándorlók helyett a gyermekvállalást kell támogatni, és a gender helyett a hagyományos családmodellt kell megerősíteni.

Nem véletlen, hogy az Európai Bizottság előállt a migrációs akciótervvel azt követően, hogy Soros György megjelentetett egy cikket

– mondta az Informátornak a Fidesz EP képviselője. Hidvéghi Balázs ismertette, az akcióterv értelmében 34 millió migránst kellene integrálni, illetve betelepíteni az unió területére, akiknek nemcsak önálló otthont adnának, hanem szavazati jogot is.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő nem csak arra hívta fel a figyelmet, hogy a migrációs akcióterv terrorveszélyeket rejt magában, hanem arról is beszélt az Informátornak, hogy

ezeknek az embereknek a jelentős része analfabéta, és semmiféle iskolai végzettségük nincsen így az oktatási rendszerre is hatalmas nyomás nehezedne.

Mint mondta, a járvány miatt, rengetegen küzdenek az unióban munkanélküliséggel, ezért is érthetetlen, az az érvelés, hogy a hiányzó munkaerőt menekültekkel pótolják. Kiemelte, hogy a 2015-óta Németországba érkező menekültek 75 százaléka szociális segélyen él.

A magyarországi ellenzéki pártok a kormány brüsszeli győzelmét vereségként értékelték, és ami igazán feltűnő, a migrációs akcióterv kapcsán nem szólalnak meg.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a bevándorláspárti erők, minden eszközt megragadnak arra, hogy Magyarországot megbüntessék. Közben pedig a baloldali politikusok hallgatnak.

Sikeres fogás az ukrán-magyar határon. 11500 doboz zárjegy nélküli cigaretta, aminek a forgalmi értéke több, mint 10 millió forint. Mintha csak egy bűnügyi műsort látnánk, hiszen erre a fogásra méltán lehetnek büszkék a hatóságok. Az ügy ennél viszont bonyolultabb. Az autó, amiben a vámosok a dohányt találták Legény Zsolté, aki 2006 és 2014 között volt parlamenti képviselő, az ügy kirobbanásáig pedig az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területi Szövetségének alelnökeként és a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnökeként dolgozott.

5 évvel ezelőtt a szabolcsi dohánytermesztők megélhetéséért aggódott a szocialisták volt politikusa. "Azonnali kérdésem címe, hogy hol a dohány?" Így kezdte felszólalását az azonnali kérdések órájában több évvel ezelőtt a Parlamentben Legény Zsolt.

A sors fintora, hogy a választ végül maga a kérdés feltevője adta meg évekkel később. A politikus diplomata útlevéllel akart átkelni a határon, de autóján nem volt diplomata rendszám - ez keltett gyanút a határőrökben. A volt képviselő diplomáciai védelemre hivatkozva nem akarta kinyitni autóját, ezért a hatóságok kihívták a magyar konzulátus képviselőjét, akiknek jelenlétében felnyitották a csomagtartót. Információink szerint Legénynek végül gyalog kellett hazánk területére lépnie, ugyanis személygépkocsiját és az abban talált termékeket az ukrán hatóságok lefoglalták.

A politikus - később egy videóüzenetben magyarázkodott: azt állította, hogy a csempészáru valójában nem is az övé, nem vette észre, amikor beszállt az autóba és fogalma sincs, hogy került oda.

"Sokat elmond a magyar baloldal állapotáról, hogy ez az illető, ez a bizonyos Legény Zsolt az MSZP etikai bizottságát vezette."

- mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

Menczer Tamás elmondta, hogy az MSZP külügyi kapcsolati szakértőjeként kért diplomata útlevelet Legény Zsolt. A Külügyminisztérium államtitkára azt is elmondta, hogy az eset után az útlevelet azonnali hatállyal visszavonták. Menczer Tamás hangsúlyozta,hogy ha az MSZP etikai bizottságának korábbi vezetője valóban ártatlan lenne, akkor nem hazudott volna több ízben a határőröknek csak, hogy ne kelljen kinyitnia az autója csomagtartóját.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!