2021. február 26.,
péntek, Edina napja

Informátor: Következmények nélküli a Hadházy-féle ámokfutás

2021. január 15., péntek 20:55

Kegyeletsértő videóval támadta Hadházy Ákos a kormány koronavírus járvány elleni intézkedéseit. A képviselőt utolérte az Informátor, de ő továbbra sem hajlandó a kérdésekre válaszolni.

Hadházy Ákos kegyeletsértő akciójával a baloldal a mélypontnál is mélyebbre jutott – a botránypolitikusról szólt az Informátor legutóbbi adása.

Emlékezetes, hogy a parlament rendjének megzavarását követően még 2018 decemberében az ellenzéki képviselők erőszakkal betörtek a közmédia Kunigunda utcai épületébe, ahol az élő adást akarták megzavarni. A baloldali politikusok miután nem jártak sikerrel rendzavarással próbálták meg felhívni magukra a figyelmet. Hadházy Ákossal az élen.

Talán a legprovokatívabb húzására 2019-ig kellett várni, ekkor a parlamentben a kormányfő beszédét zavarta meg, táblákat tartott a pulpitus elé. Majd a helyéről is obszcén feliratú táblákat emelt a magasba.

Nemzeti konzultációs kérdőíveket is gyűjtött tavaly nyáron, ez az akció is hatalmas botrányt kavart mert az ügy kapcsán adatvédelmi aggályok is felmerültek. Végül kukásautóba dobták az összegyűjtött kérdőívet. Hadházy Ákos az eseményen pedig bejelentette: 100 ezres tömeggel akar tüntetni október 23-án. Meglepő módon ismét a közmédia székházát akarta blokád alá venni.

Érdekes pillanat volt az is, amikor a borsodi időközi választás jelöltje mögé felsorakoztak az ellenzéki politikusok, annak ellenére, hogy Bíró László kapcsán egyre több kellemetlen korrupció gyanús ügy látott napvilágra, azonban Hadházy Ákos csendben maradt.

Január első hetében hozott nyilvánosságra egy felvételt Hadházy Ákos a Facebook oldalán. A teljes videót kegyeleti okok miatt nem mutatjuk meg. A független országgyűlési képviselő állítása szerint a szentendrei halottasházban annyi a halott, hogy már nem férnek el, sőt, a videón látható emberek szerinte mind otthonukban hunytak el a koronavírus fertőzésben. Természetesen a kormányt tette felelőssé az ügyben, ám mint kiderült – a szentendrei halottasházhoz a kormánynak semmi köze.

Az Informátor utolérte a temetőt üzemeltető cég ügyvezető igazgatóját, aki azt mondta, hogy semmilyen szabálytalanságot nem követtek el. A Pest megyei kormányhivatal vizsgálatot folytatott az ügyben, ez pedig azt állapította meg, hogy egy COVID fertőzésben elhunyt sem volt a felvételen látható épületrészben.

A HírTV Információi szerint Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter már utasította Müller Cecília országos tisztifőorvost, hogy vizsgálják ki a történteket.

Az Informátor megkereste a Pest Megyei Rendőr főkapitányságot is, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a Szentendrei Rendőrkapitányság a tudomására jutott információk alapján feljelentéskiegészítést rendelt el. Mint írták: a nyomozó hatóságoknak 30 nap áll rendelkezésükre, hogy adatokat gyűjtsenek, amelyek alapján bárminemű jogsértés tényét megállapítsák, vagy kizárják.

Nem tisztel sem élőt, sem holtat, sem emberi méltóságot - így reagált közösségi oldalán a Miniszterelnök Kabinetiroda parlamenti államtitkára Hadházy akcióira. Dömötör Csaba szerint még csak pár napja kezdődött az év, de a baloldalon már most elérték a mélypontot és talán még annál is mélyebbre mentek.

Teljes adás:

HírTV