2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Informátor

Informátor: Kocsis Máté szerint elképesztő, hogy a Jobbik vádolja antiszemitizmussal a miniszterelnököt

Sajtóhírek szerint Orbán Viktor miniszterelnök egyenesen Heisler Andrást, a Mazsihisz elnökét teszi felelőssé, azért hogy a borsodi időközi választáson a nyíltan antiszemita Bíró Lászlót jelölhette a balliberális összefogás. Az ügyben a Mazsihisz elnöke nem érzi felelősnek magát. A Fidesz szerint aggasztó a Mazsihisz hallgatása. A Hír TV Informátor című műsora körbejárta a történteket.

  • Informátor: Kocsis Máté szerint elképesztő, hogy a Jobbik vádolja antiszemitizmussal a miniszterelnököt

Az Informátor megkeresésére a Mazsihisz egy közleményt juttatott el, melyben nem reagált érdemben a miniszterelnök által megfogalmazottakra. Heisler András azt írta, hogy a Mazsihisz ugyan közpolitikai kérdésekben rendszeresen véleményt formál, de pártpolitikai kérdésekbe nem kíván beavatkozni. Továbbá Heisler leszögezte azt is, hogy párbeszédre törekszenek a magyar közélet szereplőivel, azonban a Jobbikkal – annak vállalhatatlan múltja miatt – nincs kapcsolatunk és ezen a helyzeten nem is terveznek változtatni.

Mivel a közlemény érdemben nem tért ki a kritikákra, ezért az Informátor megkereste Heisler Andrást telefonon. Aki nemcsak felelőnek nem tartja magát, de a lemondásán sem gondolkodott. Viszont érdekes információval szolgált: a Mazsihiszen belül nagyon megosztó a személye.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője határozottabb véleményt mert megfogalmazni, szerinte a Jobbiknak hiába vannak néppártosodási törekvései, a múltat nem tudja levetkőzni. Mint mondta, egyetlen egy ilyen múlttal rendelkező pártnak az egyetlen választási lehetősége az lenne, hogy feloszlatja magát. Köves Slomó a Mazsihisz felelősségét firtató kérdésre úgy reagált, hogy nem mindenki járt el kellő felelősségtudattal. 

Arra kérdésre, hogy a Mazsihisszel milyen kapcsolata van a Jobbiknak Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője a következőket mondta: 

"Formális kapcsolata nincs. Egyébként jómagam az országgyűlés alelnökeként részt vettem a nyáron a Raoul Wallenberg emléknapon és a Mazsihisz elnöke mellett ültem." (…)

Az országgyűlés jobbikos alelnöke szerint a Jobbik már nem egy antiszemita párt. Egykori megnyilvánulásaikat pedig a magyar társadalom immunreakciójaként magyarázta.

A Jobbik kiadott egy közleményt, amelyben kiállnak a Mazsihisz mellett, mondván, példaértékű, hogy a hitközségi szövetség „vallási szervezetként tiszteletben tartja a hívek sokszínű pártpreferenciáját”. Majd egyenesen Orbán Viktort teszik felelőssé azért, hogy szándékosan szítja az antiszemitizmust Magyarországon.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint elképesztő, hogy a botrányok után még a Jobbik vádolja antiszemitizmussal a miniszterelnököt.

Teljes adás: 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!