2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Informátor

Informátor: Karácsony Gergely tutyi-mutyisága komoly problémát okozott

Eddig Magyarország meglehetősen hatékonyan védekezik a koronavírus járvány ellen. Jól állunk a számokat nézve, elég csak körbe nézni Európában vagy az egész világon. A magyar kormány úgy tűnik hatékony döntéseket hozott, a megfelelő időben. Viszont van egyetlen egy helyszín, ami kirívó az egész országot tekintve. Ez pedig a Pesti úti Idősek Otthona. A fővárosi fenntartású intézményben nagyon komoly hibákat követhettek el, aminek sok halott és rengeteg fertőzött lett az eredménye.

  • Informátor: Karácsony Gergely tutyi-mutyisága komoly problémát okozott

Azóta a halottak száma már elérte a negyvenet, amely magyar viszonylatban iszonyatosnak számít. Hogyan lehetséges, hogy az idősotthonok többsége az óvintézkedések szigorú betartása mellett elkerülte a tragédiát, milyen hibák vezettek a Pesti úti döbbenethez? Ki a felelős? Mert ezért valakinek vállalnia kell a felelősséget!

Teljes karantént rendeltek el egy idősotthonban, miután pozitív eredményt hozott több lakó vírustesztje - 2020.04.03-án még ezzel a címmel jelentkezett a Pestisrácok és több más médium. Ez volt az első nap és első hír, ami a Pesti úti Idősek Otthonát érintette. Ma már tudjuk, hogy ez egy tragikus történet kiindulópontja volt. 

A Pesti úti Idősek Otthona a 17. kerületben található. Az intézmény fenntartója a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat. A járvány kitörése előtt 525 lakója volt az otthonnak. Március közepén az Országos Tisztifőorvos szigorú óvintézkedéseket rendelt el az ország összes szociális intézményére vonatkozóan. Rendszeres orvosi ellenőrzések, látogatási, illetve kijárási tilalom, valamint felvételi zárlat. Mindenki igyekezett ezen új szabályoknak megfelelni, kivétel ez alól a Pesti Úti Idősek Otthona. 

A teljes karantén elrendelését követően két napnak kellett csak eltelnie, hogy újabb döbbenetes információk derüljenek ki az otthonról. A Mandiner írta meg, hogy a Pesti útról koronavírus miatt kórházba szállított betegek 70-80 százaléka rühfertőzött. Az már csak hab a tortán, hogy a szociális intézmény úgy küldte vizsgálatra a lakóit, hogy a kórháznak nem jelezték, hogy koronavírus fertőzött emberekről van szó. A Pesti úti Idősotthon a sorozatos hibák miatt néhány nap alatt az ország koronavírus gócpontjává vált.

A Pesti Úti Idősek Otthonának ügye és Karácsony Gergely tutyi-mutyisága komoly aggodalommal töltötte el a környéken élő embereket.

Minden olyan hibát elkövettek, amit el lehet követni egy járvány idején. Nem tudták szabályozni a ki és bejárást az intézménybe. Higiéniai problémák is felmerültek, de a legfontosabb kérdés az orvosi jelenlét. Karácsony Gergely a kezdetektől fogva azt állítja, hogy volt orvos az intézményben, ami nyilvánvaló hazugság, hiszen a kormányhivatal vizsgálata bizonyította, hogy legalább 10 nap volt, amikor biztosan nem járt orvos az otthonban.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!