2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Informátor

Informátor: Futótűzként terjedő csalás, ami akár milliókat is érinthet

A közelmúltban riasztást adott ki a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete , mert megnövekedett azoknak a káros hivatkozást tartalmazó sms-eknek a száma, amelyeket csalók csomagküldő szolgáltatók nevében küldenek. Az Informátor stábja ezúttal azt is bemutatta, miként lehet védekezni a jóhiszeműséget kihasználó csalók ellen.

  • Informátor: Futótűzként terjedő csalás, ami akár milliókat is érinthet

Tömegeknek érkezett olyan gyanús SMS, a telefonjára, ami csomagküldemény érkezéséről szól. Az üzenetben elhelyezett linken egy alkalmazás letöltésére próbálják rávenni a címzettet, egy ismeretlen telefonszámról, ami a nemrég azonosított FluBot nevű, rendkívül makacs vírust juttatja be az androidos telefonokra.

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet szóvivője elmondta, hogy az SMS-ben terjedő vírus forráskódját a szervezet munkatársai már sikeresen visszafejtették, így annak működéséről már mindent tudni lehet. Bor Olivér hangsúlyozta, hogy ez a csalássorozat azért különösen veszélyes, mert a teljes lakosság érintett.

Az adatlopó vírus akár banki adatokat is kinyerhet a telefonunkból. Már Magyarországon is tudni

olyan károsultról, akinek a számlájáról a csalás következményeképpen több millió forintot emeltek le.

Teljes adás:

 

Gőzerővel készül az ellenzék 2022-re

Elszámoltatás, parizer, rendőrterrorból kipattanó európai magyarok és halálkampány és itt tart most az ellenzék és még csak 2021-et írunk – további részletek az Informátorban.

„A baloldallal szemben egyértelműen a legfőbb kritika, hogy nem kormányzóképesek, tehát az, hogy öt emberből mindössze egy ember mondta azt, hogy képesek lennének kormányozni, illetve nagyságrendileg ugyanennyien 20 százalék környékén mondták, hogy képesek lennének munkahelyeket teremteni. Ez is azt jelenti és azt mutatja, hogy mindenféleképpen egy markáns kritika van és egy markáns ellenérzés van az ellenzéki oldallal szemben”

– mondta az Informátornak Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási igazgatója.

A Nézőpont Intézet által a közelmúltban készített közvélemény-kutatás arra az eredményre jutott, hogy a magyarok több mint fele kormányzóképesnek tartja a Fidesz–KDNP-t, de csak ötödük gondolja ezt az ellenzéki pártok szövetségéről.

Nagy Dániel arról számolt be az Informátornak, hogy a kutatás alapján az ellenzék járványügyi vagy gazdasági válságkezeléséről nem hiszik el a saját potenciális választóik sem, hogy jobb lenne, mint a hivatalban lévő kormányé.

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!