2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Informátor

Informátor: Ellenzéki cicaharc, avagy „te mondd, hogy nyitás, a te hangod mélyebb”

A baloldali pártok számára nem drága az emberélet, legalábbis ezt mutatja az, hogy míg az ősz folyamán azért kardoskodtak a parlamentben, hogy a kormány minél hamarabb vezessen be szigorú korlátozásokat, most szembe mennek korábbi elvárásaikkal. Mivel a közhangulat már a nyitással szimpatizálni, bár a járványügyi adatok és a szakemberek nem indokolják az enyhítést, egyre több baloldali politikus próbál politikai hasznot húzni a korlátozások enyhítésének hangoztatásából.

  • Informátor: Ellenzéki cicaharc, avagy „te mondd, hogy nyitás, a te hangod mélyebb”

Ez a döntés eddig több mint ötezer ember életébe került. Portugáliában hetek óta drámai a helyzet. A baloldali kormány karácsonyra ugyanis négy napra engedélyezte a nyitást, miközben a brit koronavírus-változat már megjelent az országban. 

Január 31-re tiltakozást szervezett a Hősök terére az Én kinyitok-mozgalom melynek alapítója hangsúlyozta politikai függetlenségét, mégis kiderült róla, hogy a szombathelyi szocialista polgármester egyik embere. Ezt követően a demonstrációt szervezését a szintén rendkívül független Le az Adók 75%-ával nevű párt elnöke, az Index volt politikai újságírója vette kézbe. A demonstrációra bár több ezer főt vártak, de végül csak pár száz ember ment el az eseményre.

A tüntetés vezetői azt mondták, hogy csaknem kétszáz tulajdonos jelezte, hogy a koronavírus járvány miatti tiltás ellenére kinyitnak. Később kiderült, hogy

több tulajdonos is jelezte: úgy került fel a listára, hogy arról nem is tudott.

A többség követelte, hogy azonnal vegyék le őket a listáról. Végül pedig senki nem nyitott ki február 1-én.

Na, de nem menjünk el amellett, hogy

a kezdeményezést a baloldali Gyurcsány-koalíció által győzelemre vitt polgármester egyik aktivistája indította útjára.

Bár Nemény András városvezető tagadja, hogy köze lenne az ügyhöz beismerte, hogy nagy támogatottsággal bír a téma. Sőt, a polgármester nem ismeri Horváth Adrián aktivistát, pedig hosszabb ideig együtt dolgozott vele a választási kampányában.

Kinek is higgyünk? A polgármesternek, aki tagadja, hogy ismerné egyik hű pártfogóját, vagy az aktivistának, aki tagadja, hogy a városvezető támogatta őt abban a kezdeményezésben, ami polgári engedetlenségre bíztatja az embereket. Nagy dilemma.

Közben komoly harc indult el a baloldalon a ki mondja hangosabban, hogy enyhíteni kell a korlátozásokon.

Fekete-Győr András Momentum elnöke magabiztosan állította az ATV-ben, hogy egyedül vannak gondolataikkal és hátukra veszik a kezdeményezést.

Az eset nem maradt következmények nélkül. Az MSZP európai parlamenti képviselője Ujhelyi István a Facebookon kérte ki magának a dolgot. Fekete-Győr Andrásnak címzett posztjában azt írja: Ez így nem volt túl elegáns. Azt állítottad: nem láttad egyetlen ellenzéki párttól sem, hogy az ésszerű nyitás mellett foglalt volna állást, bezzeg a Momentum elég bátor ahhoz, hogy kimondja, amit az emberek elvárnak. Attól, hogy letagadod más ellenzéki politikus akcióját és javaslatait, azok még a nyilvánosság részei.

A Momentum elnök hozzászólásban reagált. Azt írta: Dolgozzunk tovább, menjünk előre, és ne vesztegessük a munkatársaink (grafikus, szövegíró stb.) drága idejét a másikat pellengérre állító bejegyzések készítésére!

Igazi „óriások” harca ez.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!