2020. április 5.,
vasárnap, Vince napja

Informátor: Dánia képtelen több bevándorlót befogadni

Hír TV

2019. május 17., péntek 20:51

Dánia képtelen több bevándorlót befogadni - ezt Joachim Olsen, a dán parlament migrációért felelős szóvivője ismerte el a Hír TV Informátor című műsorának.

Joachim Olsen arról is beszélt, hogy a migráció még az egyébként gazdag Dániában is komoly gazdasági problémákat okoz, mert a harmadik világból érkező bevándorlók felének nincs munkája. A skandináv ország az utóbbi időben egyre keményebben lép fel a migránsokkal szemben. A közelgő júniusi dán parlamenti választások kampánytémája is a bevándorlás.

Mi nem tudunk befogadni, nem tudunk újabb menekülteket ellátni, hiszen azokat se tudjuk már integrálni, akik itt vannak

- fogalmazott Joachim Olsen.

A dán politikus hozzátette: egy jól működő civilizációt szabályok, jogállamiság, szociális normák és kultúra alkot. El kell fogadni ezeket a normákat, mint alapvető értékek egy társadalomban.

Ha túl sok olyan bevándorló érkezik, akik nem érzik magukénak ezeket az értékeket, akkor egy társadalomban problémák lesznek

- emelte ki.

Joachim Olsen kitér arra is, hogy Dániában nincsenek hozzászokva ahhoz az emberek, hogy nem mondhatják el a véleményüket valamiről és ez vonatkozik a vallásra is, legyen szó akár az iszlámról. Azt tapasztalják, hogy nem lehet kritizálni az iszlámot Dániában. Ez probléma, hiszen ez alapvető eleme a kultúrájuknak.

Amikor azt látjuk, hogy vannak újságíróink, politikusaink akiknek 0-24 órás rendőri védelem alatt kell élni az életüket, akkor baj van

- jelentette ki. Hangsúlyozta: nem tudják azt elfogadni, hogy az erőszak útján némítsanak el embereket.

Hír TV