2020. október 27.,
kedd, Szabina napja

Informátor: Bécs X. kerületében átvették a hatalmat a bevándorlók

Hír TV

2019. május 3., péntek 20:59

A Hír TV Informátor című műsorának stábja egy éve járt utoljára Bécsben. Az eltelt egy év alatt észrevehetően rosszabb állapotba került a város a bevándorlást tekintve. Bécs szinte minden évben elnyeri a legélhetőbb városnak járó díjat, egy azonban biztos, a felmérést készítők elkerülik a Favoriten nevű kerületet.

Az osztrák főváros X. kerülete az a hely, ahol már nem párhuzamos társadalom alakult ki, hanem teljes mértékben átvették a hatalmat a bevándorlók. Közel-Keletet idéző piacot tartanak, saját képükre formálták a kerületet és napszaktól, időjárástól függetlenül mindig meg is töltik az utcákat. Favoritenben tíz emberből nyolc biztosan bevándorló hátterű. Szír, afgán, egyiptomi, albán, török vagy éppen Afrika valamely országából érkezett.

Egy 2017-es osztrák felmérés szerint a bécsi iskolákban az újonnan beiratkozó muszlim diákok száma meghaladta a keresztényekét.

A bűnügyi statisztikai adatok azt mutatják, hogy 2015-től, vagyis a nagy migrációs válságtól nézve folyamatosan emelkedik a bűncselekmények száma Bécsben. Az osztrák főváros egészét nézve minden tizedik erőszakos cselekmény Favoritenben történik. Emiatt nem is csoda, hogy az osztrákok közül is egyre többeknek elege van az Európai Unió bevándorláspárti politikájából.

Miközben az osztrák templomok vasárnaponként üresen tátonganak, eközben a mecsetekbe nem férnek be a muszlim hívek a pénteki ima idején. A bécsi példa is jól mutatja, hogy a bevándorlás elképesztő veszélyeket rejt magában és rossz döntésekkel komplett kerületeket lehet elveszíteni.

Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet tudományos munkatársa úgy fogalmazott: a bevándorlók kialakítják az alternatív világukat.

Saria rendőrséget hoznak létre és a helyi politikával pedig jó viszonyt alakítanak ki, mert választóerőt képviselnek. A helyi politika pedig elnézi azt, hogy ők nem annyira akarnak integrálódni

- emelte ki.

Ahogy a bécsi példa is mutatja, lassan odajutunk, hogy nem párhuzamos társadalmakról beszélhetünk, hanem csupán iszlám térhódításról, területfoglalásról.Teljesen egyértelmű törekvés, hogy a többnyire muszlim lakosság saját városrészeket akar kialakítani magának, nem akar vegyülni a jelenleg még többségi társadalommal és esze ágában sincs integrálódni.

Ausztria és Németország is jóléti állam, azonban a jólét sem tarthat örökké, ha ekkora terhelés alatt áll. A német állam évente 40 milliárd eurót költ a bevándorlók ellátására és integrálására. Egy migráns eltartásához körülbelül 12 német adófizetőre van szükség. Tehát előbb-utóbb ez a rendszer meg fog roppanni.

Az Informátor stábja kilátogatott a Majálisra, hogy az ellenzéki pártok képviselőit kérdezzék a Bécsben készült felvételekről. Niedermüller Péter, a DK európai parlamenti képviselője arra a kérdésre, szeretné-e, ha Budapesten is megtörténne az, ami Bécsben úgy felelt: nem lenne ellenére, hogy ezek az emberek Budapesten éljenek, ha betartják a törvényeket.

Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője szerint a multikulti Európa része. Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője pedig úgy véli, hogy nincs azzal semmi probléma, hogy Bécs egyik kerületében már több a migráns, mint az osztrák.

Hír TV