2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Informátor

Informátor: Bécs X. kerületében átvették a hatalmat a bevándorlók

A Hír TV Informátor című műsorának stábja egy éve járt utoljára Bécsben. Az eltelt egy év alatt észrevehetően rosszabb állapotba került a város a bevándorlást tekintve. Bécs szinte minden évben elnyeri a legélhetőbb városnak járó díjat, egy azonban biztos, a felmérést készítők elkerülik a Favoriten nevű kerületet.

  • Informátor: Bécs X. kerületében átvették a hatalmat a bevándorlók

Az osztrák főváros X. kerülete az a hely, ahol már nem párhuzamos társadalom alakult ki, hanem teljes mértékben átvették a hatalmat a bevándorlók. Közel-Keletet idéző piacot tartanak, saját képükre formálták a kerületet és napszaktól, időjárástól függetlenül mindig meg is töltik az utcákat. Favoritenben tíz emberből nyolc biztosan bevándorló hátterű. Szír, afgán, egyiptomi, albán, török vagy éppen Afrika valamely országából érkezett.

Egy 2017-es osztrák felmérés szerint a bécsi iskolákban az újonnan beiratkozó muszlim diákok száma meghaladta a keresztényekét.

A bűnügyi statisztikai adatok azt mutatják, hogy 2015-től, vagyis a nagy migrációs válságtól nézve folyamatosan emelkedik a bűncselekmények száma Bécsben. Az osztrák főváros egészét nézve minden tizedik erőszakos cselekmény Favoritenben történik. Emiatt nem is csoda, hogy az osztrákok közül is egyre többeknek elege van az Európai Unió bevándorláspárti politikájából.

Miközben az osztrák templomok vasárnaponként üresen tátonganak, eközben a mecsetekbe nem férnek be a muszlim hívek a pénteki ima idején. A bécsi példa is jól mutatja, hogy a bevándorlás elképesztő veszélyeket rejt magában és rossz döntésekkel komplett kerületeket lehet elveszíteni.

Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet tudományos munkatársa úgy fogalmazott: a bevándorlók kialakítják az alternatív világukat.

Saria rendőrséget hoznak létre és a helyi politikával pedig jó viszonyt alakítanak ki, mert választóerőt képviselnek. A helyi politika pedig elnézi azt, hogy ők nem annyira akarnak integrálódni

- emelte ki.

Ahogy a bécsi példa is mutatja, lassan odajutunk, hogy nem párhuzamos társadalmakról beszélhetünk, hanem csupán iszlám térhódításról, területfoglalásról.Teljesen egyértelmű törekvés, hogy a többnyire muszlim lakosság saját városrészeket akar kialakítani magának, nem akar vegyülni a jelenleg még többségi társadalommal és esze ágában sincs integrálódni.

Ausztria és Németország is jóléti állam, azonban a jólét sem tarthat örökké, ha ekkora terhelés alatt áll. A német állam évente 40 milliárd eurót költ a bevándorlók ellátására és integrálására. Egy migráns eltartásához körülbelül 12 német adófizetőre van szükség. Tehát előbb-utóbb ez a rendszer meg fog roppanni.

Az Informátor stábja kilátogatott a Majálisra, hogy az ellenzéki pártok képviselőit kérdezzék a Bécsben készült felvételekről. Niedermüller Péter, a DK európai parlamenti képviselője arra a kérdésre, szeretné-e, ha Budapesten is megtörténne az, ami Bécsben úgy felelt: nem lenne ellenére, hogy ezek az emberek Budapesten éljenek, ha betartják a törvényeket.

Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője szerint a multikulti Európa része. Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője pedig úgy véli, hogy nincs azzal semmi probléma, hogy Bécs egyik kerületében már több a migráns, mint az osztrák.

Hír TV

További epizódok

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Június 14-én elfogadta a parlament a pedofil ellenes törvénycsomagot. 2021. július 02.
Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

A 2006-os rendőrterror áldozatai kapcsán kezdett számháborúba a Demokratikus Koalíció - részletek az Informátorban. 2021. június 18.
Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt nem a migráció uralta a közbeszédet, de ettől függetlenül a probléma továbbra is jelen van - erre mutatott rá adásunk. 2021. június 11.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!