2020. február 25.,
kedd, Mátyás napja

Informátor: Az Apró-Dobrev klánban családi hagyomány az elnyomó birodalmak szolgálata

Hír TV

2019. május 10., péntek 20:50

Elirigyelhette Soros György veszélyes terveit Gyurcsány Ferenc Brüsszelbe készülő felesége, Dobrev Klára, aki Facebookra feltöltött új kampányvideójában vallotta be, hogy a milliárdos spekuláns mellett neki is van egy terve. Kicsit aggódunk, mert Dobrev családjának, felmenőinek is volt egy terve, és látjuk mindez hova vezetett. A Hír TV Informátor című műsorának stábja leporolta az Apró-Dobrev-klán dossziéját.

Apróék a Szovjetunióhoz húztak, míg Gyurcsány és Gyurcsányné az európai egyesült államokat építgető, birodalmi törekvésekkel bíró Európai Unióhoz.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti választási listavezetője az Informátor kérdésére azon kérdésére, hogy felmenőinek köszönheti-e gazdasági és politikai hatalmát és mit gondol az elnyomó birodalmak előtt hajbókoló parancs végrehajtásról úgy fogalmazott:

Sokan kérdeztek már a felmenőimről... Én erős Európai Egyesült Államokat képzelek el, és ennek megfelelően dolgozom.

Dobrev legalább nem kertelt, a kérdésre büszkén bevallotta, hogy a nemzetállami érdekek helyett az európai egyesült államok felépítésén dolgozik majd Brüsszelben. Persze az alma sem esett messze a fájától, az Apró-Dobrev klánban családi hagyomány az elnyomó birodalmak szolgálata.

Ezt a PestiSrácok.hu tényfeltáró cikkéből is tudhatjuk. Mező Gábor írásában összefoglalta, amíg Dobrev nagyapja, a hírhedt kommunista főkáder, az 56-os forradalmárokat fasiszta csőcseléknek nevező és Nagy Imre kivégzését követelő Apró Antal volt, addig anyja, Apró Piroska már fiatalon az állambiztonságnak súgott egy német újságíróról. Apja, Petar Dobrev bolgár impexes volt, Dobrev nagybátyja, ifjabb Apró Antal pedig állambiztonsági tisztként dolgozott.

Mező Gábor, a PestiSrácok.hu újságírója elmondta: Dobrev Klára nagybátyja, Apró Piroskának a testvére konkrétan az elhárításnak dolgozott NSZK-vonalon.

Megvan a szakdolgozata, ezt a Hamvas Intézet szerezte meg még korábban, amit egy diplomata sikertelen beszervezéséről írt

- fogalmazott.

Mező Gábor szerint Dobrev felmenői között Apró Piroska a kulcsszereplő, sőt, Apró Piroska és Dobrev Klára életútja abból a szempontból is hasonló, hogy amíg előbbi Horn Gyula kabinetfőnöke lett, addig Gyurcsányné Medgyessy Péter kampányfőnökeként is dolgozott.

Mező Gábor az Informátornak azt is elárulta, a cikk apropóját az adta, hogy felháborította Dobrev nyilatkozata, amelyben a DK listavezetője azt mondta, felmenői tevékenységéről nem tehet, ne az alapján ítéljék meg, mert ő gyakorlatilag egy külsős politikai szereplő. Hozzátette: megfigyelhető, hogy mindenki nagy demokratának állítja be magát, aki olyan körből jön, amely a szovjet diktatúrát szolgálta. Dobrev is demokratának vallja magát.

Gyurcsányné mellett az őszödi rétor is kampánykörútra indult. Gyurcsány Ferencet Kecskeméten szólította meg az Informátor. A DK elnöke arra a kérdésre, hogy Dobrev Klára mellett ki a legkedvesebb Apró-Dobrev rokon elmondta: ő egy nagyon egyszerű ember és a magánéletéről ritkán beszélget másokkal.

Hír TV