2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Erdély és Románia 11:00

Informátor

Informátor: A jobboldal megerősödött és győzött Európában

Az Informátor csapata Berlinbe utazott május 26-án, hogy onnan tudósítsa a nézőket az EP-választásokról. Németországban meglepő eredmények születtek, a zöldpárti politikusok például megduplázták támogatóik számát, miközben a CDU/CSU sokat gyengült.

  • Informátor: A jobboldal megerősödött és győzött Európában

Ezek a történések azért különösen fontosak, mert Németország az Európai Unió legerősebb állama, az ország döntéshozói nemcsak saját, hanem az egész unió jövőjét is meghatározzák. Ennek legékesebb példája a 2015-ben Angela Merkel által meghirdetett Wilkommenskultur, amely jelenleg úgy tűnik, hogy hosszú időre meghatározta az európai viszonyulást a bevándorláshoz.

A német migrációs helyzetet jól jellemzi Berlin-Neukölln nevű kerülete, amely a főváros egyik no-go zónájának számít. A városrészt az itt élő törökök már csak Isztambulnak hívják, nem véletlenül, hiszen a lakosságot tekintve már kisebbségbe kerültek a németek. Közülök is, aki teheti elköltözik a kerületből. Szóval a német bevándorlási politika rányomta a bélyegét nemcsak Németországra, hanem egész Európára. Éppen emiatt nagy érdeklődés várta a vasárnapi voksolást.

Franciaországban a jobboldali Nemzeti Gyűlés nyerte a voksolást. Marine Le Pen pártja 24 százalékot kapott, miközben a Emmanuel Macron pártja 22-öt.

Nemcsak Franciaországban, hanem Olaszországban is a jobboldali, bevándorlás ellenes Liga győzött. Matteo Salvini pártja a szavazatok 34 százalékát kapta, amely a tavalyi parlamenti választások 17 százalékához képest hatalmas előrelépés. A másik kormánypártja az Öt Csillag Mozgalomra az olaszok mindössze 17 százaléka szavazott.

Lengyelországban is a bevándorlásellenes, jobboldali kormánypárt, a Pis szerezte meg a szavazatok többségét, hiába állt össze a teljes ellenzék. Egyébként az elmondható szinte minden Európai Uniós tagállamról, hogy a jobboldal megerősödött és győzött, ez alól csak Spanyolország kivétel.

Hír TV

További epizódok

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Június 14-én elfogadta a parlament a pedofil ellenes törvénycsomagot. 2021. július 02.
Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

A 2006-os rendőrterror áldozatai kapcsán kezdett számháborúba a Demokratikus Koalíció - részletek az Informátorban. 2021. június 18.
Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt nem a migráció uralta a közbeszédet, de ettől függetlenül a probléma továbbra is jelen van - erre mutatott rá adásunk. 2021. június 11.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!