2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Tisztelet a tudósoknak! - Nobel-díj-átadó 2023

Következik:

Híradó 18:30

Informátor

Exkluzív felvételek az Informátorban: Donáth Anna elismeri az árulás tényét

Az Informátor birtokába jutott exkluzív felvételeken a Momentum képviselője maga ismeri el, folyamatos kapcsolatban van Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével és tanácsokkal látja el, hogy milyen témák mentén támadhatják Magyarországot.

  • Exkluzív felvételek az Informátorban: Donáth Anna elismeri az árulás tényét

„Magyarországon nem illiberális demokrácia, hanem beteg demokrácia van.” Ezekkel a mondatokkal hatalmas botrányt robbantott ki az Európai Bizottság alelnöke. Vera Jourová a der Spiegelnek adott interjúban még azt is mondta, hogy Magyarországon eltűnőben van a demokrácia, mert a társadalom nem tud szabadon tájékozódni, így nincs abban a helyzetben, hogy önállóan tudjon véleményt megfogalmazni. Szerinte ugyanis a magyar sajtóban már nem lehet a kormánykritikus hangokkal találkozni. A botrány odáig fajult, hogy Orbán Viktor nyílt levélben tájékoztatta az Európai Bizottság elnökét, mivel Vera Jourová Magyarországot és a magyar embereket sértette meg, ezért az EU-biztosnak távoznia kell tisztségéből. Külön érdekesség, hogy a cseh politikusnő legutóbb még azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy két alkalommal is kiállt a magyar koronavírus-törvény mellett, azonban később váratlanul megváltoztatta álláspontját. De, vajon minek köszönhető ez a hirtelen fordulat?

Szegény Donáth Annát azzal gyanúsítják időről időre, hogy összejátszik a brüsszeli bürokratákkal és aktív közreműködő abban, hogy Magyarországot a jogállamiság mögé bújtatott álvádakkal támadják rendszeresen. De, ahogy ő is állítja, - márpedig mi okunk lenne kételkedni a Momentum európai parlamenti képviselőjében - ilyen sosem fordult elő.

Nyilván egy cseh EU biztosnak jobb dolga sincs annál, minthogy önszántából a másik 26 tagállam mellett kifejezetten a magyar jogállamisági kérdéseken akadjon fenn és azokat vizsgálja tüzetesen.

Egy, az Informátor birtokába jutott, a Momentum belső köreiben készült videókonferencián elhangzottak mégsem ezt támasztják alá, hanem inkább azt, hogy Donáth Anna nyakig benne van abban, hogy Magyarországot rendszeresen koholt vádakkal támadják.

Engem rengetegen keresnek. Hát a jogállamisági kérdések hozzám tartoznának. Vera Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon. Informálisan. Ugye, mert hogy nem tudom, akik néznek minket, ti tudjátok-e, de Vera Jourová egyrészt a bizottság egyik alelnöke, másrészt pedig az ő portfóliójába tartoznak a jogállamisági kérdések. Tehát, hogy ez ezért is fontos.

A Momentum EP képviselőjének természetesen a vádaskodás nem elég politikai következményeket akar és már most azon dolgozik, hogy a Sargentini helyére kinevezett Gwendoline Delbos mindent elkövessen Magyarország újabb brüsszeli meghurcolásáért.

Rengeteg megbeszélés az új Sargentinivel is

De hogy nem hajlandóak ennél tovább menni, és akár politikailag elítélő nyilatkozatokat tenni. Ezért tudja a magyar (…) kiforgatni akár Von der Leyen, akár Vera Jourovának a szavait sok esetben. de rengeteg informális telefonhívás, beszélgetés történt – nemcsak velük, hanem az új Sargentinivel is, Gwendoline Delbos-szal, francia képviselő a zöldektől, ő viszi tovább a magyar kérdést… és hát azt kell, hogy mondjam, hogy 90 százalékban sikeres volt az én munkám, nagyon-nagyon sok öngóltól meg tudtam őket menteni, sajnos nem mindegyiktől.

Kinek mi a siker ugyebár. Tehát, csak emlékeztetőül, hogy is van ez kedves Donáth Anna?

- Nem egyeztetett Jourovával, miért egyeztetett volna?

- Nem szoktam vele lefekvés előtt csacsogni arról, hogy képzeld Vera, már megint mi történt Magyarországon

- Vera Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon

- Rengeteg informális telefonhívás, beszélgetés történt

Ugye, önök is értik. Hogy egy sporthasonlattal éljünk ezt hívják úgy, hogy ÖNGÓL. Azon már meg sem lepődünk, hogy mondjuk a Gyurcsány-párt EP képviselői szerint az, ha magyar ellenzéki politikusok Magyarország ellen hergelik a brüsszeli vezetőket teljesen rendben van.

A külgazdasági és külügyminiszter adásunk előtt pár órával adott interjút nekünk. A videót látva szomorúnak nevezte, hogy Donáth Anna számára úgy tűnik, semmi sem szent. Szijjártó Péter szerint egy normális ember értékrendjébe nem férhet bele az, hogy hazugságokon alapuló támadásokra biztatja a saját hazája ellen a brüsszeli tisztségviselőket.

Teljes adás: 

Adásunk második felében Bíró László újabb egykori munkavállalói nyilatkoztak az Informátornak arról, hogy nem kapták meg munkabérüket. 

A végéhez érkezett a borsodi időközi választás kampánya. Bíró László, a balliberális összefogás jelöltje, aki mögé botrányai ellenére szinte valamennyi ellenzéki párt beállt. A Momentumtól a Jobbikig terjedő ellenzéki összefogás szinte egyetlen üzenete, hogy bontsuk le együtt a kétharmadot. Úgy tűnik, ez szerintük a 2022-es választásra is elegendő lesz, ehhez pedig minden jel szerint bármilyen eszközt képesek bevetni, bárkivel képesek összefogni.

Az Informátor szerkesztőségét még augusztus végén kereste meg, néhány egykori munkavállalója azzal, hogy az országgyűlési képviselői babérokra törő Bíró, nem fizette ki munkabérüket és azzal fenyegetőzött, hogy lelövi őket.

A nekünk nyilatkozó egykori beosztottak beszámolója szerint, azért fenyegetőzött Bíró László, mert a fizetésük iránt érdeklődtek. Az adást követően pedig egyre többen arcukat és nevüket is vállalva osztották meg tapasztalataikat a HírTV-vel.

Az Informátornak sikerült újabb két érintett megszólaltatnia az ügyben. 

 

Én már erről lemondtam, mert nem annyi veszett már nekem, több. Ez csak töredéke annak, amit a Bíró felhalmozott nekem,illetve tartozik nekem. De nem is számítok rá, hogy meglesz a pénzem. De még nem kenyérre kell

- mondta el egy egykori dolgozó. 

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az antiszemita jelölt támogatásával elképesztő kettős mércét alkalmaz a baloldal.

A balliberális médiumok pedig hallgatnak a botrányokról. Bíró László támogatásával úgy tűnik a baloldal ismét megmutatta valódi arcát, amikor hatalmi érdeklik úgy kívánják egy nyíltan antiszemita embert is képesek támogatni. Bíró László bocsánatot kért. De

nem lenne sokkal hitelesebb a bocsánatkérés, ha nem éppen a hatalomra törne?

HírTV

 

További epizódok

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Június 14-én elfogadta a parlament a pedofil ellenes törvénycsomagot. 2021. július 02.
Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

A 2006-os rendőrterror áldozatai kapcsán kezdett számháborúba a Demokratikus Koalíció - részletek az Informátorban. 2021. június 18.
Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt nem a migráció uralta a közbeszédet, de ettől függetlenül a probléma továbbra is jelen van - erre mutatott rá adásunk. 2021. június 11.

Legfrissebb híreink

Karikó Katalin átvette a Nobel-díjat + videó

Karikó Katalin átvette a Nobel-díjat + videó

Vasárnap adta át a svéd király a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat. Krausz Ferencen kívül Karikó Katalint is kitüntették Stockholmban. A HírTVélőben közvetítette a rangos ceremóniát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!