2021. február 27.,
szombat, Ákos, Bátor napja

2020 nagy pillanatai az Informátorban

2021. január 1., péntek 18:55

2020 legizgalmasabb belpolitikai pillanatai 2021 első Informátorában. Ezúttal M. Dobos Marianne kérdezte a műsor két szerkesztő-műsorvezetőit, Gáll Csongort és Heiter Dávidot.

Az összellenzéki borsodi jelölt sietős távozása: Antiszemita megnyilvánulások, fenyegetőzés, gyanús cégügyletek, a munkavállalók béreinek visszatartása. A nyár végén az Informátor szerkesztőségét kereste fel néhány egykori munkavállaló, hiszen úgy tűnik, Bíró Lászlónak, a tisztességes munkáról és tisztességes bérekről más fogalmai vannak, mint elsőre gondolnánk. Emlékezetes pillanatoknak lehettünk szemtanúi, amikor az Informátor stábja akarta kérdezni a borsodi jelöltet, őt sajtósai gyűrűjében sietve távozóra fogta. Válaszokat nem kaptuk, csupán egy komikus jelenetet, ami valójában végtelenül szomorú.

Kispest, nagy mutyi: Egy régi ismerős 2020-ban is visszatért: Lackner Csaba, Kispest egykori szocialista képviselője, a kispesti korrupciós botrány egyik kulcsfigurája, aki az Informátor birtokába jutott felvételek tanúsága szerint éppen fehér port rendezett utcákba nagyon rutinosan. S, a képeken fel is ismerhető! Bár, a szocialisták mégis letagadták, illetve próbálták pofátlanul letagadni, hogy egykori bajtársuk látható és hallható a felvételeken.

Az év egyik nagy dobása volt, hogy az Informátornak sikerült rávennie a kispesti botrány egyik koronatanúját arra, hogy a kamerába elmondja az által ismert információkat és ő el is mesélte, hiszen ott volt, mindent látott, hallott.

A szocialista májkrém és löncshús: Politikai leszámolás Gödön, bosszút állt a polgármester. A Momentum Egerben is akcióba lépett. Mirkóczki Ádám polgármester szerint, a város a Momentum országos politikájának esett áldozatul. Mint mondta a konfliktus forrása az, hogy a pártok nem a településekkel foglalkoznak, hanem a 2022-es országgyűlési választásokra készülnek. Az egri firgatás egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor Mirkóczi Ádám polgármester másodunokatestvérét, a szocialista Mirkóczi Zitát próbálta Heiter Dávid szóra bírni.

Donáth Anna elismerte az árulás tényét: Az ősszel az Informátor birtokába jutott exkluzív felvételeken a Momentum képviselője maga ismeri el, folyamatos kapcsolatban van Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével és tanácsokkal látja el, hogy milyen témák mentén támadhatják Magyarországot. Gáll Csongor szerkesztő szerint nem is az az érdekes, hogy Donáth úgy gondolja, ő ettől hazafi, vagy sem, hanem az a pikantéria, hogy az EP-képviselő a Tranzitviták egyik állomásán Varga Judit igazságügyi miniszternek hevesen tagadta, hogy ő soha nem egyeztet, ő nem szól bele abba, hogy Magyarországot mivel támadják. A felvétel bemutatása után „természetesen” Donáth az Informátort vádolta hazugsággal és „nem értette”, hogy mi a probléma.

A kérdések elől menekülő balliberálisok: Azt megszokhattuk, hogy a Párbeszéd nem válaszol a HírTV kérdéseire, mert a párt szerint nácikat mosdattunk a kitörés napi riportunkban, pedig az eseményekről korrekten tudósítottunk. Ezúttal Tordai Bencéről készült összeállítás. Nekünk nem válaszolt, de annak a pártnak a képviselője, amelyik kiállt az antiszemita és rasszista kijelentéseiről is ismert Bíró László mellett.

Teljes adás:

HírTV