2020. július 13.,
hétfő, Jenő napja

„Kultúrházak éjjel-nappal”: várják a látogatókat

2014. március 1., szombat 15:50, frissítve: szombat 15:53

Több mint négyszáz helyszínen, csaknem ezer programmal várják a látogatókat a művelődési házak országszerte a „Kultúrházak éjjel-nappal” programsorozatában a hétvégén.

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a közösségi terek fontosságára. A rákospalotai művelődési központban szombat délelőtt zenepedagógiai programokkal várták a gyerekeket. Az eseményen részt vett az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán azt mondta: fontos, hogy a családok újra felfedezzék a kultúrházakat, így azok idővel generációk találkozási helyévé válthatnak.

– Fontosnak tartjuk azt, hogy a művelődési házakat, a kultúrházakat felfedezzék, újra felfedezzék, valamikor ez egy jól működő rendszer volt Magyarországon, újra felfedezzék a polgárok, akik a településen laknak, hogy a különböző generációknak találkozási helyet nyújtson, hiszen a közösség építése az, ami a kultúrának egy nagyon fontos sajátja. Ezek a kulturális terek erre alkalmasak, a közösségépítésre. Elsősorban olyan programok vannak most – több mint ezer program ezen a hétvégén, több mint négyszáz helyszínen –, ahol a generációk találkozása, az egy helyben élőknek a találkozása és a közösséggé formálódása áll a középpontban – mondta Balog Zoltán.

Forrás: Hír TV