2024. 10. 20. Vasárnap Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Trump vagy Harris? 23:35

Színes

Huszonkét kutya és gazdája vett részt a 6. Szarvasgomba Fesztiválon + videó

A magas gasztronómiai értékű gombafajta általában a tölgyesek avarszintjében, húsz centiméter mélyen terem, így nehéz megtalálni, ebben segítenek a gazdáknak a szarvasgomba kereső kutyák.

  • Huszonkét kutya és gazdája vett részt a 6. Szarvasgomba Fesztiválon + videó

Különleges egyensúlyozó pad is segíti a szarvasgomba kereső kutyák betanítását. Az alsópetényi szarvasgomba fesztivált azért rendezik meg minden év októberében, hogy a szakma képviselői meg tudják ítélni, mennyit fejlődött a szarvasgombászat.

A szarvasgomba keresés számtalan érzékét fejleszti a kutyának, de nemcsak neki. A szarvasgomba gasztronómiai értéke kiemelkedő. Alapanyagként egyre keresettebb. 

Tömösvári Szilvia ügyvezető, Alsópetényi Prónay Kastély: "Miután kiderült, hogy van szarvasgomba itt Nógrádban, sőt, nemcsak, hogy Nógrádban van szarvasgomba, itt a kastélyparkban is van, azóta a séfünk előszeretettel használja, és hát fantasztikus ételeket kreál belőle."

Az alsópetényi versenyen huszonkét keresőkutya indult gazdájával együtt az ország minden tájáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Azé a Hold, aki meghódítja?

Azé a Hold, aki meghódítja?

Az amerikai távlati tervekbe bezavarhat, hogy Kína is meg szeretné vetni a lábát a Holdon, így az űrügynökségek kénytelenek lesznek együttműködni egymással, ha el akarják érni céljaikat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!