2024. 10. 20. Vasárnap Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 11:00

Külföld

Az olaszok most eszmélnek rá, hogy beteljesült, amit Orbán Viktor korábban előrejelzett

Újabb és újabb migránsetapok érkeznek a Földközi-tenger felől Itáliába.

  • Az olaszok most eszmélnek rá, hogy beteljesült, amit Orbán Viktor korábban előrejelzett

Mandiner hétfőn beszámolt róla, hogy Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba. Az olasz haditengerészet Libra nevű hajója szállította az első csoportot az Albániában megnyitott táborokba. A hajó Lampedusáról indult és Shengjin kikötőjébe érkezett.

Az olasz kormány folytatni kívánja a menedékkérelmek EU-n kívüli elbírálására vonatkozó terveit, annak ellenére, hogy már az Albániában felállított új olasz fogadótáborokba érkezett első csoport ügyében jogi akadályba ütközött.

Egy római bíróság pénteki döntése értelmében ugyanis 12 olyan migránst kell visszaszállítani Olaszországba, akiknek kérelmét Albániában létesített központokban akarták elbírálni.

A bíróság arra alapozta döntését, hogy az érintettek olyan országokból – Egyiptomból és Bangladesből – származnak, amelyek nem minősülnek biztonságosnak, így ügyüket nem lehet az unió határain kívül intézni. A bírósági döntést követően a migránsokat az olasz parti őrség hajója Albániából az Adriai-tengeren át a dél-olaszországi Bari kikötővárosba szállította.

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál extra – Lavrov szerint életbe léphet a vészhelyzeti terv + videó

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter közölte, életbe lép az orosz elnök vészhelyzeti terve, ha a Nyugat megengedi, hogy az ukránok rakétákkal lőjék Oroszországot. Erről beszélt a Globál Extra című műsorunkban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!