2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Színes

Családi nappal és sokszínű programokkal ünneplik a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulóját

Családi nappal ünnepelték a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulóját vasárnap a Városligetben valamint Fővárosi Állat- és Növénykertben.

  • Családi nappal és sokszínű programokkal ünneplik a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulóját

Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára az állatkerti sajtótájékoztatón kiemelte: 175 évvel ezelőtt alakult meg a mai modern értelemben vett Magyar Honvédség, 174 évvel ezelőtt pedig a magyar honvédsereg Görgey Artúr tábornok vezetésével visszaszerezte Buda várát a császári csapatoktól. 1993 óta ezen a napon, május 21-én ünnepeljük a magyar honvédelem napját.

A jeles napon a látogatók találkozhattak a honvédség high-tech eszközeivel és megismerkedhettek a modern hadsereg mindennapjaival. Az állatkertben két robotkutya is fogadta a vendégeket. Az évfordulón a minisztérium csatlakozott ahhoz a programhoz, amely felhívja a figyelmet a világ egyik leggyorsabb és legveszélyeztetettebb ragadozójára. A minisztérium két perzsa leopárdkölyök örökbefogadásával segíti a faj fennmaradását.

Sós Endre, az állatkert természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója bezámolt arról, hogy az intézmény 20 éve foglalkozik perzsa párducokkal.

A perzsa párduc veszélyeztett faj, amely Törökországtól Közép-Ázsia különféle részein terjedt el, és mindössze 44 állatkertben található meg a világon, Budapesten négy ilyen állatot tartanak - mondta.

Hozzátette, a honvédelmi tárca által örökbefogadott Akhum és Banu 6, illetve 7 éves, kölykeik 2021 szeptemberében látták meg a napvilágot, és a nemzetközi tenyészprogram részeként nemsokára másik állatkertbe kerülnek, Görögországba és Németországba.

HírTV - MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!