2024. 10. 26. Szombat Dömötör napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:30

Színes

Számos programmal várják az érdeklődőket a Keleti-pályaudvaron + videó

76 éves a legendás utas-ellátó. A mai napon a vállalkozó kedvűek időutazáson vehettek részt. A Keleti-Pályaudvaron végig kóstolhatták az elmúlt korok vasutas ételeit. A jelen kort a hamburger, a szocalizmust pedig a bácskai rizses-hús képviselte.

  • Számos programmal várják az érdeklődőket a Keleti-pályaudvaron + videó

Scharner Félix, tudósító, HírTV: "Itt a vonaton több kocsin keresztül végigtudnak menni az ide kilátogatók és különböző korszakok ételeit kóstolhatják meg itt fönt az utasellátóban, például a hamburgerektől kezdve egészen a lecsóig vagy a bácskai rizses húsig."

A vállalat vezérigazgatója elmondta: a múltidézés mellett a rendezvénnyel akarnak tisztelegni az Utasellátóban jelenleg is dolgozók előtt.

Hegyi Zsolt, vezérigazgató, MÁV: "A hatodik vágányon áll egy hosszú szerelvény, az utasellátó minden kocsija, minden kocsijából egy eljött amit üzemeltetünk, meg lehet nézni illetve az étkezőkocsik működnek, lehet bennük ebédet, kávét bármit kérni és fogyasztani. Egy kicsit megünnepeljük az utasellátót is meg megünnepeljük az utasellátó kollégáit, akik körülbelül ötszázan vannak és azon dolgoznak éjjel nappal, hogy aki vonaton utazik az megfelelő vendéglátásban is részesülhessen."

De nem csak az Utasellátó ünnepelt, hanem az idén 140 éves Keleti pályaudvar is. A MÁV az eseményre meghirdetett egy fotó- és novellapályázatot, amelynek legjobbjait most ünnepélyes keretek között díjazták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: A tanú + videó

Szélesvásznú történelem: A tanú + videó

A Szélesvásznú történelem szombati adásában Bacsó Péter 1969-es szatírájáról, A tanú című filmről volt szó. Az alkotásról Fazekas Eszter, a Nemzeti Filmintézet Digitalizálási és Filmfelújítási vezetője és Halmy Kund politológus beszélt. A műsort Zavaros Eszter és Csatári Bence vezette.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!