2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Külföld

Trump: A kormányzati munkacsoport szakemberei döntenek majd a szigorítások enyhítéséről

Az új típusú koronavírus-járvány terjedése elleni küzdelmet irányító amerikai kormányzati munkacsoport egészségügyi szakemberei döntenek majd a szigorítások enyhítéséről - jelentette ki Donald Trump a Fehér Házban tartott sajtókonferenciáján, helyi idő szerint kedden délután.

  • Trump: A kormányzati munkacsoport szakemberei döntenek majd a szigorítások enyhítéséről

Az amerikai elnök néhány órával azt követően nyilatkozott így, hogy egy televíziós beszélgetésben a szigorítások enyhítését, valamint a munkába való visszatérést szorgalmazta, leszögezve, hogy tervei szerint az Egyesült Államokban már április közepén ismét a régi kerékvágásban zajlik majd az élet.

A friss sajtótájékoztatón Trump megismételte ugyan, hogy reményei szerint április közepén minden újraindulhat, ugyanakkor hangsúlyozta, a tények alapján döntenek majd a gazdaság, és általában a munkahelyek újranyitásáról.

Kiemelte: erről a munkacsoportnak a sajtóértekezleten részt vevő két tagja, Deborah Birx orvos, illetve az országos allergológiai és járványügyi intézetet vezető Anthony Fauci által megállapított tények alapján fog határozni.

Az elnök tájékoztatott arról, hogy New York államba a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség (FEMA) további lélegeztetőgépeket szállít, és már úton vannak a kórházhajók New York, Los Angeles és Seattle felé is. Újságírói kérdésre válaszolva Trump kijelentette, a szigorítások enyhítése elsősorban az agrárállamokat, valamint Texast érintheti.

Anthony Fauci hozzátette, egyelőre "nagyon képlékeny", hogy mikor enyhíthetnek a szigorú intézkedéseken. Deborah Birx pedig közölte, eddig mintegy 370 ezer vírustesztet végeztek szerte az országban. Megerősítette, hogy jelenleg leginkább New York államban aggasztó a helyzet, ezért arra kért mindenkit, aki az elmúlt hetekben ott járt, hogy hazatérve okvetlenül vonuljon önkéntes karanténba, legalább két hétre.

Fehér Ház: megszületett a megállapodás a törvényhozókkal a gazdasági csomagtervről

Az Egyesült Államokban megszületett a megállapodás a törvényhozókkal a gazdasági csomagtervről, amely az új típusú koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági nehézségek orvoslását célozza - jelentette be helyi idő szerint szerda hajnalban Washingtonban Eric Ueland, a Fehér Ház jogi igazgatója.

"Hölgyeim és uraim, megcsináltuk. Megvan a megállapodás" - közölte a kongresszusban egész éjjel várakozó újságírókkal Ueland. Elmondta, hogy az egyezség értelmében csaknem 2000 milliárd dollár értékű a csomagterv, amely - mint fogalmazott -"a világjárvány legrosszabb hatásaitól" védi meg az Egyesült Államok gazdaságát.

Mitch McConnell, a szenátusban többségben lévő republikánusok frakciójának vezetője kijelentette: "kétpárti megállapodás született egy történelmi jelentőségű segélycsomagról".

A kongresszus vezető republikánus és demokrata párti tagjai kedden egész nap, éjszakába nyúlóan egyeztettek, s kedd este mind Nancy Pelosi demokrata párti házelnök, mind Mitch McConnell republikánus frakcióvezető bizakodóan nyilatkozott a sajtónak. A törvényhozók szerdán voksolnak a csomagtervről, bár azt még nem tudni, hogyan, mert miközben a szenátus teljes létszámban dolgozik, a képviselőház törvényhozói közül sokan hazamentek. Vezető demokrata párti képviselők azt szeretnék, hogy "egyhangú egyetértéssel" fogadják el a törvényjavaslatot, s akkor a már távol lévő képviselőknek nem kellene visszautazniuk a fővárosba, Washingtonba. Ám ez a megoldás akkor nem kivitelezhető, ha csak egyetlen képviselő is akad, aki nem ért egyet a csomagtervvel.

A gazdaságélénkítő javaslat nagyvállalatokat, közép- és kisvállalkozókat, továbbá tagállamokat és városokat megsegítő intézkedéseket tartalmaz, és segít az adófizetők napi gondjainak enyhítésében is. Az első információk szerint mind a republikánusok, mind a demokraták engedtek a saját eredeti elképzeléseikből.

A törvényjavaslat eredetileg 1000-1300 milliárd dolláros kiadást tervezett, és az egyeztetések során bővült csaknem 2000 milliárdra.

Donald Trump amerikai elnök kedden a Fehér Ház kertjében a Fox televízióval folytatott, több mint kétórás beszélgetésében úgy fogalmazott: ez lesz az Egyesült Államok történelmének legnagyobb gazdasági mentőcsomagja.

MTI \ Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!