2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:30

Kultúra

Izgalmas családi pikniket szervez a Nemzeti Múzeum április utolsó szombatján

A Magyar Nemzeti Múzeum Gyermekparadicsom címen családi pikniket szervez a Múzeumkertben 2024. április 27-én, szombaton. A programokon résztvevő gyermekek és felnőttek megtudhatják többek között, hogy milyen évszázados titkokat rejt a Múzeumkert, milyen játékokat játszottak a „Muziban” 100 évvel ezelőtt a gyerekek, de a Pál utcai fiúk kedvenc játékával, a gojzival is játszhatnak és korzózhatnak pesti kisasszonyokkal a Múzeumkert árnyas fái alatt.

  • Izgalmas családi pikniket szervez a Nemzeti Múzeum április utolsó szombatján

A programok 10 órától indulnak.

A Muzicska - 19. századi játszótérre az 5 évesnél idősebb gyermekeket várják családjukkal, akik belecsöppenhetnek a békeidők múzeumkerti gyermekparadicsomába és megismerhetik, mivel játszottak akkoriban a pesti gyerekek a Múzeumkertben.

Az intézmény igazi különlegességgel, Tűzzománc workshoppal is kész, amin egyedi tűzzománc ékszereket készíthetnek a 12 és 18 év közötti gyerekek, fiatalok. A programra külön jegyet kell váltani, és mivel a foglalkozáson a résztvevők száma korlátozott, érdemes hamar lefoglalni a helyeket!

A Kerti titkok családi kincskeresőt a 8. életévét betöltött gyerekeket és a családokat számára ajánljuk. A program során megismerhetik a kert rejtett zugait, a szobrok titkait és körbejárhatják a múzeumkert évszázados eseményeinek különleges helyszíneit. A Képeslap a múltból egy nosztalgiai fotósarok a 19. századból, ahol az érdeklődők felpróbálhatják a 19. századi viseleteket és átélhetik a korszak varázslatos eleganciáját. A Virágoskert egy tárgyalkotó foglalkozás kicsiknek és nagyoknak, amin minden korosztály képviselője részt vehet.

A rejtélyes Pest-Buda nevű programunk nem más, mint egy élő múzeumi nyomozás, ahol a legalább 12 évüket betöltöttek detektívek szerepébe bújhatnak és a városi legendák, titkok és rejtélyek nyomába eredhetnek. A múzeum szervez egy interaktív játékbemutatót - 8 év felett-, ahol 50-100 évvel ezelőtti kirakók, társasjátékok és plüss állatok várnak felfedezésre. Az Irány a Muzi! fantázianevű program egy több turnusban induló családi séta és tárlatvezetés, amin az alsó korhatár 6 év.

A családi pikniken lesz Társasjáték sarok a múzeum saját fejlesztésű népszerű játékaival, amelyek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc idejébe és hangulatába repítenek el. A családok és gyerekek játszhatnak az Óriáskirakóval, Mit is kíván a magyar nemzet? kooperatív kártyajátékkal, a Memóriajátékkal, és a Föltámadott a tenger társasjátékkal, amellyel a résztvevők a 19. század szereplőinek bőrébe bújhatnak és részesei lehetnek a forradalmi változásoknak.

Az eseményen megismerhetik a Múzeumkerti Kiskalauz nevű családi felfedező hátizsákot is, amelyet a Múzeum boltjában lehet megvásárolni.

A családi piknikre a belépő nagyon kedvezményes áron, 800 forintért váltható, amellyel az összes programot kipróbálhatják az érdeklődők, kivéve a Tűzzománc workshopot, amire a jegy 3500 Ft-ba kerül.

A programok egy része regisztrációköteles, így a részletekért érdemes felkeresni a Magyar Nemzeti Múzeum honlapján, ahol online is vásárolhatnak jegyeket!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 
Újjáéled a magyar nemesség + videó

Újjáéled a magyar nemesség + videó

Elkészült a Magna Hungaria filmsorozat második része az erdélyi arisztokrácia traumáiról és újjáéledéséről. Az MCC Magyar Összetartozás Intézetének Bál a kastélyban című új rövidfilmje nemzedékeken átívelő traumákat, minden körülmények között megőrzött hagyományokat és egy sokat szenvedett társadalmi elit újjászerveződésének lehetőségeit mutatja be.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!