2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 15:05

Külföld

Szlovákia ellen is jogállamisági eljárás indulhat + videó

Magyarország és Lengyelország után új tagállamot vett célba az Európai Unió balliberális vezetése.

  • Szlovákia ellen is jogállamisági eljárás indulhat + videó

A részletekről Bugnyár Zoltán tudósított.

"Korábban Lengyelország és Magyarország volt Brüsszel célkeresztjében, úgy tűnik, a következő Szlovákia lesz, ugyanis Robert Fico visszatérése a hatalomba nyugtalanító folyamatokat indított el Szlovákiában – erről beszélnek magasrangú eu-s tisztviselők.

Szlovákia illiberális irányba halad. Azzal vádolják Pozsonyt, h felszámolja az ügyészség, a közmédia függetlenségét, saját embereit teszi kulcspozícióba, teret ad a korrupciónak, ill. átveszi az orosz propagandát.

Az EP szlovák alelnöke szerint a Bizottság komolyan fogja kezelni a helyzetet, h. ne kövessék el azokat a hibákat, amelyeket Magyarországgal kapcsolatban elkövettek, és eszkalálódjon a helyzet. Ezt csak felerősíti, hogy a bizottságra egyre nagyobb nyomás nehezedik a Magyarországnak járó pénzek felszabadítása miatt.

A Politico egyenesen arról ír, hogy Ficó Orbán Viktor illiberális forgatókönyvéből játszik, azokat a lépéseket másolja.

Szlovákiai elnökválasztás első fordulójára most szombaton kerül sor, mely Brüsszel szerint szintén a jogállamiság próbája lesz."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!