2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Magyar túszról tett közzé videót a Hamász + videó

Ez az első alkalom október 7-e óta, hogy életjelet adtak a magyar-izraeli származású kétgyermekes édesapáról.

  • Magyar túszról tett közzé videót a Hamász + videó

A Hamasz palesztin terrorszervezet két új videót tett közzé, amelyen a 64 éves Keith Siegel és a 46 éves Omri Miran látható – írja az Origo

Októberben négy magyar állampolgárságú vagy származású túszról, köztük két gyerekről volt tudomásunk Gázában, s a kormány mindent megtett a biztonságba helyezésük érdekében. Novemberben újabb túszok szabadultak ki a Hamász fogságából, köztük a két magyar állampolgárságú gyerek. Januárban Szijjártó Péter elmondta, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az utolsó, még túszként fogva tartott magyar állampolgárt is kiszabadítsák fogságából.

Omri Mirant 204 napja rabolták el az otthonából, két kislánya és felesége mellől. A most közzétett felvételt a Hamasz egyfajta pszichológiai hadviselésnek szánja, a 3 perces videóban Omri és a másik túsz azonosítják magukat, és arról beszélnek, hogy reménykednek az újabb túszalkuban, hogy minél hamarabb a többi tússzal együtt haza tudjanak érni épségben - írta a Hetek.

Nem egyértelmű, hogy mikor rögzítették a képsorokat, de Miran a videón azt mondja, hogy már 202 napja tartják fogva, Siegel pedig a jelenleg is tartó pészah ünnepét említi meg, ami arra utal, hogy a közelmúltban készülhettek a felvételek.

A felvétel közzététele után a túszok családjai bírálták az izraeli kormányt, hogy a katonai nyomás ellenére nem tudták hazahozni a szeretteiket. 

"Keith Siegel és Omri Miran életjele a legvilágosabb bizonyítéka annak, hogy az izraeli kormánynak mindent meg kell tennie még a függetlenség napja előtt az összes elrabolt visszajutásáról szóló megállapodás jóváhagyásáért. Az élőket rehabilitálni kell, a meggyilkoltakat pedig méltóképpen eltemetni"

- emelte ki az elraboltak családjainak központja a videók közzététele után.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!