2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

Mindeközben egy olyan videó is napvilágra került, amelyen az látható, hogy a Tisza Párt aktivistája szorgosan töltögeti az ajánlóíveket a Jobbik pultjánál, ahol nem áll olyan személy, akitől éppen ajánlást kérhetne.

  • Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

Az Európai Parlament tagjainak választásán kizárólag pártok állíthatnak listát. Ehhez 20 ezer aláírást kell összegyűjteniük országosan. Mivel az önkormányzati és az európai parlamenti választások egy napon lesznek, ezért a pártoknak és jelölteknek a helyhatósági választás kapcsán is ajánlásokat kell gyűjteniük. A pártok ezt az akadályt különböző eszközökkel igyekszenek megugorni, ám van, akinek mindez komoly problémát okoz.

Úgy tűnik, hogy a Momentum Mozgalom haldoklása látványos szakaszába lépett. A párt egy kétségbeesett üzenetben fordult támogatóihoz. „Mivel a Fidesz egy napra rakta a két választást, az ajánlásgyűjtés a szokottnál nehezebb, mert több tízezer aláírást kell kérnünk, ráadásul többféle ívre is. Ezért fontos, hogy te is támogass minket egy ajánlással” – írták. 

 

Érdemes megjegyezni, hogy bár a Momentum a kormánypártokat okolja a nehézségek miatt, Magyar Péter Tisza Pártja lényegében elszipkázta a szavazóikat és aktivistáikat.

Az interneten terjed egy felvétel, amelyen a Tisza Párt aktivistája, Kardos Ibolya látható, aki a Jobbik – Konzervatívok pultjánál tölti ki az ajánlóíveket Kiskunhalason.

A párt EP-listavezetőjének, Róna Péternek az arcképével díszített pulton a hölgy az előtte levő papírokat tölti ki. A felvételen jól látható, hogy nincs a közelben olyan, aki számára diktálná az adatokat, ezért úgy tűnik, mintha a jobbikos ajánlóíveket másolná át.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!