2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Külföld

Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házi Tudósítók Egyesületének éves vacsoráján kritizálta elődjét, Donald Trumpot

Joe Biden amerikai elnök szombat este a Fehér Házi Tudósítók Egyesületének éves vacsoráján kritizálta elődjét, leendő elnökválasztási vetélytársát, miközben az eseménynek helyet adó épületnél tüntetők őt bírálták, hogy támogatja Izrael háborúját a Hamász szélsőséges szervezet ellen.

  • Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házi Tudósítók Egyesületének éves vacsoráján kritizálta elődjét, Donald Trumpot

Biden az estélyen azt mondta: "igen, a kor egy (fontos) kérdés. Felnőtt ember vagyok, aki egy hatéves gyerek ellen indul". A 81 éves politikus később hozzátette a 77 éves Trump volt elnökről: "az előrehaladott kor az egyetlen közös bennünk".

Trump a Truth Social nevű közösségi médiaoldalon azt írta: "a csavaros észjárású Joe abszolút katasztrófa volt! Ennél rosszabb már nem lehet!".

A washingtoni Hilton szállodában megtartott esemény épületénél transzparenseket tartó tüntetők a gázai újságírók haláláról skandáltak. A tüntetők arra buzdította az újságírókat, hogy bojkottálják az évente megrendezett eseményt, és kiabáltak, amikor a kormányzat tisztviselői beléptek a szállodába.

Az eseményen Biden úgy fogalmazott: "őszintén szólva nem kérem önöket, hogy foglaljanak állást. Arra kérem önöket, hogy emelkedjenek fel a pillanat komolyságához". Lépjenek túl a kampány mellékes dolgain, a figyelemelterelésen, amelyek uralják és szenzációhajhászássá teszik a politikát, összpontosítsanak arra, ami valójában a tét - mondta az újságíróknak.

A Fehér Házi Tudósítók Egyesületét 1914-ben alapították, és 1921 óta szinte minden évben megrendezik a vacsorát, hogy megünnepeljék az elnökségről tudósító riportereket, és pénzt gyűjtsenek különböző ösztöndíjakra.

 

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!