2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:45

Külföld

Tornádó csapott le a dél-kínai Kuangcsou városra, többen meghaltak és megsérültek + videó

Öt ember meghalt szombaton egy tornádóban a dél-kínai nagyvárosban, Kuangcsouban.

  • Tornádó csapott le a dél-kínai Kuangcsou városra, többen meghaltak és megsérültek + videó

A Hszinhua kínai állami hírügynökség vasárnapi jelentése szerint további 33 ember megsérült a viharban. Hivatalos adatok szerint a vihar 141 gyárépületet rongált meg, de lakóházak nem dőltek össze.

A tájékoztatás szerint a mentési munkálatok már nagyrészt befejeződtek. A tornádó nyomán egy időjárás-állomás másodpercenként több mint 20 méteres szélsebességet regisztrált (óránkénti 72 kilométeres szélsebesség).

Egy héttel ezelőtt Kuangcsoút és a környező Kuangtung tartományt özönvízszerű esőzések sújtották, amelyek legalább négy ember halálát okozták, és több mint százezer embert menekítettek ki lakhelyéről.

Kuangcsou lakossága több mint 18 millió fő. A tartományi főváros a Népköztársaság egyik legfontosabb gazdasági központja.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb részletek derültek ki a Weber-tervről

Újabb részletek derültek ki a Weber-tervről

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke nyilatkozott a Handelsblattnak. Többek között azt mondta, hogy sikernek tartaná, ha a NATO túlélné Trump második elnöki ciklusát, és Európának mostantól a saját védelmét kell finanszíroznia.
Kínzásokat követtek el több ukrajnai börtönben

Kínzásokat követtek el több ukrajnai börtönben

Ukrajna több börtönében lepleztek le kínzásokat a hatóságok, köztük elsőként az ország keleti részében, Poltava megyében lévő bozskovei javítótelepen, amelynek négy tisztségviselőjét már meg is gyanúsították a bűncselekmény elkövetésével.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!