2024. 10. 28. Hétfő Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Szijjártó Péter Tbilisziből gratulált a georgiai kormánypárt győzelméhez + videó

A magyar kormány gratulál a georgiai kormánypárt győzelméhez, illetve ahhoz, hogy fel merik vállalni a nemzeti érdek képviseletét, a békepártiságot a szuverenitás és a családok védelmét - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Tbilisziben.

  • Szijjártó Péter Tbilisziből gratulált a georgiai kormánypárt győzelméhez + videó

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be: a dél-kaukázusi országban hétvégén rendezett választásokon a Georgiai Álom egyértelmű győzelmet aratott 53-54 százalékos eredménnyel, míg a második helyen végzett párt 17-18 százalékos ért el.

"A kormányzó párt a szuverenitás és a családok védelmére alapozza politikáját, politikájával a nemzeti érdekeket akarja érvényesíteni, és egyértelműen kiáll a béke, a konfliktusok békés rendezése mellett" - mondta.

"Brüsszelből más eredményt vártak, illetve más eredményt képzeltek el. Brüsszelből a liberális pártok győzelméért szorítottak, azon pártok győzelméért, amelyek kevésbé béke-, család- és szuverenitáspárti politikát helyeznek a tevékenységük középpontjába" - folytatta.

Majd emlékeztetett, hogy a georgiai kormány a választás előtt törvényt fogadott el a szuverenitás és a családok védelméről, amiért szintén rendkívüli támadásokat kapott Brüsszelből.

"De most aztán a liberális mainstream és Brüsszel csapatai megindultak, hiszen nincsen új a nap alatt. Most már tudjuk a saját példánkból is, hogy ha egy országban nem a liberális pártok nyerik a választást, akkor onnantól kezdve a demokrácia azonnal veszélyben van, nem működik. A liberális mainstream és Brüsszel szerint demokrácia csak azokban az országokban van, ahol a liberálisok nyernek" - vélekedett.

Valamint hozzátette, hogy ez a fajta támadás Magyarország számára már sajnos ismerős.

Szijjártó Péter ezután gratulált a georgiai kormánypárt győzelméhez. "Gratulálunk nekik, hogy fel merik vállalni a nemzeti érdek képviseletét, a szuverenitás és a családok védelmét, a békepártiságot" - húzta alá.

Illetve kifejtette, hogy a kormány a jövőben is a stratégiai együttműködés további építésén fog dolgozni Georgia és Magyarország között a kölcsönös tiszteletre és a kölcsönös előnyökre alapozva.

"Beruházásvédelmi megállapodásunk lassan hatályba lép, ezt nemrégiben írtuk alá, ez pedig megnyitja a lehetőséget arra, hogy újabb és újabb gazdasági ágazatokban építsünk ki előnyös együttműködést" - közölte.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robert Fico újabb merényletkísérletről számolt be

Robert Fico újabb merényletkísérletről számolt be

Robert Fico szlovák miniszterelnök, aki májusban túlélt egy merényletet, elárulta, egy második merényletkísérletet is felderítettek a hatóságok a hónap elején, amelyről még nem tájékoztatták a nyilvánosságot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!