2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Szellemhajót sodort partra a Dennis ciklon

Szellemhajót sodort parta a hatalmas széllel érkező Dennis ciklon Írország partjainál. A brit szigetcsoport számos városa még mindig víz alatt áll a hétvégi vihar következtében. A hatóságok folyamatosan evakuálják a lakosságot az elárasztott térségben.

  • Szellemhajót sodort partra a Dennis ciklon

Egy elhagyatott szellemhajót sodort a partra a Dennis vihar Írországban. Az Alta nevű, 77 méter hosszú, 2200 tonnás teherhajót még 2018-ban hagyta el a legénysége, miután a motorjai felmondták a szolgálatot a Bermuda szigetcsoport közelében. Később a hajó Guayana felé sodródott, majd ismeretlenek vették birtokukba. Egy ideig az Atlanti óceán közepén vesztegelt. Az azóta berozsdásodott vízijárművet a több mint 130 km/órás széllökések vitték most a szigetország partjához.

A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy ne menjenek közel a hajóhoz, mert veszélyes lehet.

Nagy-Britanniában továbbra is áradásokra figyelmeztetnek. A hétvégén heves esővel érkező ciklon miatt továbbra is víz alatt van az ország több városa. Az ár pedig csak nagyon lassan vonul vissza. A lakosságot csónakokon mentik házaikból.

A Környezetvédelmi Ügynökség 1000 munkatársa dolgozik a helyszínen, segítséget nyújtva az evakuálásban. Szorosan nyomon követjük a helyzetet, különös tekintettel a Severn folyó partján fekvő városokban. Az összes területet megvizsgáljuk, mivel a napokban várhatóan a vízszint még emelkedni fog

- nyilatkozta a környezetvédelmi, élelmiszeri és vidéki ügyekkel foglalkozó brit államtitkár államtitkár.

Sok helyen továbbra is akadozik az áramellátás, a felázott talaj miatt pedig sárlavinák is pusztítanak. Egy férfi életét vesztette miután beleesett a megáradt Tawe folyóba. Egy nő pedig eltűnt, miután autójával elsodorta a víz. A hatóságok szerint valószínűleg nem élte túl a balesetet.

A heves széllökések miatt a Dublini Nemzetközi Repülőtéren számos repülőjáratot töröltek.

Míg a vihar kelet felé haladva szelídült, a brit szigeteken még napokig áradásokra figyelmeztetnek.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyarországnak ismét igaza lett

Magyarországnak ismét igaza lett

A tudományos állásfoglalás szerint 2050-ig a klímasemlegesség nem érhető el atomenergia nélkül. Magyarország régóta atomenergia-párti, amely miatt számos kritika érte. Most úgy tűnik, a dubaji klímacsúcson fordulat történt a nemzetközi közösség álláspontjában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!