2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Külföld

Párizsban betiltják a rakpartokon az alkoholfogyasztást

Párizsban betiltják a rakpartokon az alkoholfogyasztást a járvány miatt. Franciaországban hétfőn oldották fel a koronavírus miatt bevezetett karantént, a Szent Márton-csatorna partján pedig több tucat fiatal gyűlt össze. A tömeget feloszlatták. Olaszországban miután nem érkezett meg a baloldali kormány által ígért gazdaságélénkítő csomag, a Conte kabinet inkább felgyorsítja az enyhítéseket. Európa egyik legnépszerűbb úti célja, Görögország is fokozatos nyitásra készül.

  • Párizsban betiltják a rakpartokon az alkoholfogyasztást

Maszk nélküli italozó fiatalokkal telt meg a párizsi Szent Márton-csatorna partja.

Az emberek fittyet hánytak az óvintézkedésekre; csoportokba verődtek és szorosan ültek egymás mellett. Miután nem tartották be az előírásokat a rendőrség mindenkit hazaküldött a párizsi fiatalok egyik legkedveltebb esti találkozóhelyéről.

A lakosok engedetlensége miatt a belügyminiszter betiltotta az alkoholfogyasztást a Szajna-valamint a Szent Márton-csatorna partján is.

55 nap után a franciák hétfőn hagyhatták el először otthonaikat igazolás nélkül. Március 17. óta először nyithattak ki a boltok. A bárok, kávéházak, éttermek, szórakozóhelyek továbbra sem látogathatók. A legfrissebb felmérések szerint az emberek félnek attól, hogy a járvány második hulláma még a nyár előtt elérheti Franciaországot.

Minden zöld terület, park és játszótér is zárva marad legalább június 2-ig a francia fővárosban, a gyülekezés pedig tíz főig engedélyezett.

Újranyitás Észak-Rajna-Vesztfáliában

Sörrel koccintottak az egyik bonni kocsmában.

Németország legnépesebb államában, Észak-Rajna-Vesztfáliában hétfőn ismét kinyitottak a boltok, a kocsmák, a kondi termek és a kávézók is.

Rendszeresek jártunk és most sok alkalmat kellett kihagynunk. A társaságból 2-en már átestek a víruson, ennél rosszabb már nem történhet

- mondta ez a német férfi.

Görögországban és Olaszországban is a fokozatosság a kulcsszó

Fokozatos nyitásra készül Európa egyik legnépszerűbb úti célja, Görögország is. Először a fodrászatok, szépségszalonok és a kiskereskedők kezdik újra a munkát. Később nagy bevásárlóközpontok és áruházak nyílnak meg, június elején már a kávézók, éttermek és bárok is fogadhatnak újra vendégeket. Ezután a strandok is kinyitnak, bár lesz, ahol plexivel védik majd egymástól vendégeket.

A vírus által leginkább sújtott Olaszországban is a fokozatos nyitással próbálkoztak. A baloldali kormány azonban gyorsított a lazításokon. A római vezetés május 18-tól tervezte a kereskedelem, majd június elsejétől a vendéglátás beindítását. Ezzel szemben már jövő héttől fogadnak vendégeket az éttermek, a bárok, a fodrászatok és strandok is.

A pincéreknek kötelező lesz a szájmaszk és kesztyű viselete, és legalább egyméteres távolságot kell tartaniuk.

Elemzők szerint a Conte kabinet azért gyorsítja az óvintézkedések feloldását, mert továbbra is késik az eredetileg áprilisra, majd május elejére ígért gazdaságélénkítő csomag.

Olaszországban eddig 220 ezer ember kapta el a koronavírust.

 

MTI/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!