2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Óriási botrányba keveredett Soros György megbízható embere

Hír TV

2019. április 12., péntek 19:40

Visszahívta a svéd liberális párt európai parlamenti listájának vezetőjét. Cecilia Wikström ugyanis a párt presztízsét súlyosan romboló adócsalási botrányba keveredett - számolt be a V4NA nemzetközi hírügynökség. Wikström évek óta tagja egy olyan cég igazgatótanácsának, amelyet milliárdos adócsalással gyanúsítottak meg. A politikusnő szerepel azon a listán, amely Soros György megbízható szövetségeit tartalmazza.

Folyamatosan romlik a demokrácia és a jogállamiság helyzete Magyarországon az elmúlt években - bírálta hazánkat az EP plenáris ülésén Cecilia Wikström még 2015-ben.

A svéd liberális politikus számtalanszor fogalmazott meg éles kritikát Magyarországgal szemben. Sőt aktívan részt vett a hazánkat támadó Sargentini-jelentés előkészítésében is.

Wikström azonban nemcsak a jogállamisági kérdésekkel foglalkozik, hanem támogatja az Európába irányuló migrációt is. Az ő nevéhez fűződik például a dublini rendszer reformja is.

A Wikström-jelentés lényege: az automatikus és felső határ nélküli kötelező betelepítés, valamint azoknak a tagállamoknak a szankcionálása, amelyek vonakodnak a migránsok befogadásától.

Mint kiderült Cecilia Wikström szerepel azon a listán, amely Soros György megbízható szövetségei szerepelnek. A politikus személyesen is egyeztetett már a tőzsdespekulánssal. A találkozóról egy fotót is posztolt, amely alá azt írta: gyümölcsöző megbeszélést folytattunk. Szerinte azonban nincs semmi kivetni való abban, hogy egyeztet Sorossal, hiszen szerinte a milliárdos egy kiemelt személynek számít Brüsszelben.

Azonban nemcsak az unió fővárosában tevékenykedik aktívan a politikus.

Wikström liberális európai parlamenti képviselőként kétmilliárdos adócsalással meggyanúsított cég igazgatótanácsában tevékenykedik évek óta. Ennek köszönhetően havi 70 ezer svéd koronával, vagyis mintegy 2 millió forinttal egészíti ki jövedelmét.

Az ügyet a svéd televízió robbantotta ki, amely azonban további részleteket nem közölt.

A svéd liberális párt azonban az adócsalási botrány miatt inkább visszahívta európai parlamenti listájának vezetőjét.

Hír TV