2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Külföld

Nem kezelik terrorcselekményként a radikalizálódott muszlim késelését

Egyelőre nem terrorcselekményként kezeli a francia rendőrség a ma reggeli késeléses merényletet, amelyet egy radikalizálódott muszlim követett el. Saját anyját és nővérét szúrta halálra, és egy harmadik személyt is megsebesített Párizs egyik külvárosában. A hatóságok családi viszályt sejtenek az egyébként pszichiátriai problémákkal küzdő férfi tette mögött.

  • Nem kezelik terrorcselekményként a radikalizálódott muszlim késelését

Csütörtök reggel Párizs egyik külvárosában, Trappes utcáján egy férfi megkéselt két embert, majd egy házba menekült. A kiérkező rendőrség körülvette az épületet, mire a fegyveres kirohant a házból, és az egyenruhásokra támadt. Ezen a ponton a hatóságoknak nem volt más választása, agyonlőtték a késsel hadonászó férfit.

A helyszínek átvizsgálása és több szemtanú kihallgatása során kiderült: a 36 éves elkövető hangos vitába keveredett az utcán két személlyel, az egyikük a lánytestvére volt. Miután őt megölte, a másik személyt pedig súlyosan megsebesítette, az anyja házába hatolt be, ahol meggyilkolta édesanyját is.

„Az elkövetőnek súlyos pszichiátriai problémái voltak, és az is ismert volt a hatóságok előtt, hogy terroristagyanús tevékenység miatt már nyilvántartásba vették. Vélhetően az esetnek több köze van a pszichés állapotához, mint radikális elköteleződéséhez” – mondta Gerard Collomb, francia belügyminiszter.

A belügyminiszter elmondása szerint a francia hatóságok egyelőre nem terrorista cselekményként kezelik az ügyet, családi viszályt sejtenek a kettős gyilkosság mögött. A rendőrség jelenleg is vizsgálja a tettes telefonját, lakását, személyes holmijait, hogy bizonyítékokat találjanak az indítékra.

Az Iszlám Állam terrorszervezet mindenesetre bejelentkezett felelősként, de egyelőre nem szolgáltak bizonyítékkal, hogy az ő harcosuk lett volna a gyilkos. Egyes szemtanúk szerint a férfi Allah Akbar felkiáltással támadt áldozataira, mások ezt nem hallották.

Trappes Párizs 30 ezres lakosú, szegényebb külvárosa, ahol a bűnözői csoportok egymás elleni leszámolásai gyakoriak. És a helyi iszlamizáció egyik melegágya is egyúttal: a muszlim kisebbség köreiből a nyilvántartások szerint több tucat radikalizálódott muszlim fiatal távozott innen Szíriába, hogy az ISIS mellett harcoljon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!