2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Napokon belül átlépi a 10 milliós határt a fertőzöttek száma a világon

Rekordot döntött az Egyesült Államokban az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma. A két hónappal ezelőtti csúcsnál is többen, 40 ezren kapták el a koronavírust. Világszerte a 9,6 millióhoz közelít a fertőzöttek száma, és napokon belül átlépheti a 10 millió határt. A fertőzöttek több mint fele már kigyógyult a betegségből.

  • Napokon belül átlépi a 10 milliós határt a fertőzöttek száma a világon

Sokáig elhúzódó járványra kell számítaniuk az Egyesült Államok lakóinak. Egyre többen fertőződnek meg a fiatalabb korosztályok tagjai közül.

Az első időkben a legtöbb kórházba kerülő ember idős volt, de most nem ez a helyzet. Egyre több fiatalabbal vagy középkorúval találkozunk. A legtöbb beteg most a 21 és 49 éve közötti korosztályból kerül ki

- mondta ez a mentőorvos, aki a kaliforniai Prividence városában a Szent József Egészségügyi Központban dolgozik.

A helyzet valóban egyre súlyosabb, növekszik a napi megbetegedések és a halálos áldozatok száma az Egyesült Államokban, de nem annyira, mint azt az egyik politikus állította.

A rendszeresen rosszul vagy tévesen fogalmazó Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje ismét súlyos bakit követett el. Az ABC televízió él adásában azt mondta, hogy már több mint 120 millióan haltak bele a COVID-19 vírus okozta fertőzésbe.

A politikus nyilvánvalóan tévedett. Bár az Egyesült Államokban két és fél millióan fertőzöttek meg, de az áldozatok száma 126 ezer fő. A világban pedig nagyjából félmillióan hunytak el a betegség miatt.

Művészi ággá vált a mintás védőmaszkok készítése Délkelet-Ázsiában

Délkelet-Ázsiában közben különös divat bontakozott ki. Valóságos művészi ággá vált a mintás védőmaszkok készítése Indonéziában és Malajziában. Egyre népszerűbbek a saját arcot ábrázoló arctakarók.

Folyamatosan kapjuk a megrendeléseket az arccal díszített maszkokra, úgyhogy folytatjuk a gyártást. Úgy látom, hogy az emberek sokkal magabiztosabbak, ha a saját arcuk látszik a maszkon

- mondta az egyik nyomtató cég tulajdonosa.

Az arc mellett népi motívumok is népszerűek Indonéziában és Malajziában. Sokan hordanak a hagyományos batikolással díszített maszkot.

Közben a járvány miatt közeledik egymáshoz Izrael és az Arab Emírségek. A koronavírus terjedése elleni küzdelem érdekében a két ország két-két cége kötött együttműködést. A tudományos összefogást Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök jelentette be. A két ország között nincs hivatalos kapcsolat. A tudományos és orvosi megállapodás célja az, hogy védjék a térség lakosságának egészségét. 

Izraelben 22 ezer, az emírségekben 46 ezer ember kapta el a koronavírust. Mindkét országban valamivel több mint 300 ember halt meg a fertőzés miatt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!