2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 15:05

Külföld

Mutatjuk a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy hamarosan vége a háborúnak

Gabor Steingart ismert német újságíró a FOCUS Online hasábjain azt írja: hat jele van annak, hogy a Nyugat nemsokára feladja ezt a háborút és egyezkedni fog Oroszországgal.

  • Mutatjuk a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy hamarosan vége a háborúnak

Az első jel az, hogy Ukrajna kimerült.

Az oroszok Ukrajna területének 18 százalékát annektálták. Az országon belül 3,7 millió embernek kellett elhagynia szülőföldjét. 6,4 millióan menekültek el az országból, közülük 950 ezren Lengyelországba, több mint egymillióan pedig a Németországba – írja Steingart. 

A nyugati hatalmaknak eddig 252 milliárd eurójukba került a háború, és az ukrán hadsereg nagyban függ a külföldi pénzektől, amely az újságíró szerint azt is jelenti, hogy Ukrajna elvesztette a szuverenitása jelentős részét, anélkül hogy katonailag elvesztette volna a háborút. 

A második jel az, hogy Oroszország izolációja megbukott.

Gabor Steingart leírja: az orosz gazdaság továbbra is életképes, a szankcióknak csak rövidtávon voltak negatív hatásai és az oroszok találtak maguknak új gazdasági partnereket. 

A harmadik jel szerinte Amerika elbizonytalanodása. 

Az újságíró szerint a demokraták sem olyan lelkesek a háború finanszírozásával kapcsolatban.

A negyedik jel, hogy a német kormány nem akar a jelenleginél nagyobb kockázatot vállalni Ukrajnával kapcsolatban.  

Steingart szerint az ötödik jel a konzervatívok megosztottsága. Példaként említi Armin Laschet a CDU korábbi vezetőjét. A szerző megjegyzi: még a pápa is arra szólította fel Kijevet, hogy tárgyaljon. 

A hatodik jel az, hogy az üzleti világ már Ukrajna újjáépítésére készül, és szeretnék normalizálni a kapcsolataikat Oroszországgal.

A projekt többe kerülhet, mint Németország újjáépítése a második világháború után. 

Forrás: Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!