2024. 09. 24. Kedd Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Külföld

Megint gyerekre támadt egy medve

Romániában 14 éves fiút támadott meg egy medve kedden Arges megyében, a Transzfogarasi hegyi út közelében – írta az Arges megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása alapján a News.ro.

  • Megint gyerekre támadt egy medve

Az incidens a Fogarasi-havasokban található Arefu község területén történt. A fiút bal karján sebesítette meg a nagyvad, eszméleténél volt a támadás után. Gépkocsival hozták le a hegyről a rohammentőhöz, ahol ellátták a sebeit a mentőegységek. A hatóságok telefonos riasztást adtak ki a lakosságnak és a környéken tartózkodóknak, figyelmeztetve őket a veszélyre, és a nagyvad keresésébe kezdtek.

Az Arges megyei Arefu település az Erdélyt Havasalfölddel a Fogarasi-havasokat átszelve összekötő Transzfogarasi út közelében fekszik, ahol az elmúlt években jelentősen elszaporodtak a medvék, miután a turisták etették őket.

Mircea Fechet román környezetvédelmi miniszter két hete jelentette be, hogy a hatóságok a következő időszakban befogják a hegyi út mentén turistalátványossággá vált "kolduló medvéket", mert veszélyt jelentenek a turisták testi épségére. Közlése szerint a befogott állatokat a Brassó megyei Zernyest medverezervátumába szállítják.

Romániában legutóbb vasárnap támadt két emberre egy medve a Brassó megyei Krizba (Crizbav) településen, egy 14 éves állapotos lányt és egy 68 éves férfit is megsebesített, utóbbi súlyosan megsérült a fején, meg kellett műteni.

Catalin Vasii Brassó megyei prefektus kedden bejelentette: a hatóságok megkapták az engedélyt a veszélyes állat kilővésére, jelenleg keresik. Azt is mondta: Brassó megyében ez az egyetlen „problémás” egyed - írta az Agerpres.

Brassó megyében a vadászegyesületek jelentései alapján 1675-re becsülik a barnamedvék számát, a medvevadászat 2016-os betiltása óta 2021-ig az állomány 65 százalékos növekedését jelentették a szakemberek. A dél-erdélyi megyében a román parlament által jóváhagyott megelőzési kvóta alapján idén 45 védett állat kilövése engedélyezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!