2024. 09. 24. Kedd Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Radar

Radar - Országos összefogás a fecske-apokalipszisben + videó

A múlt héten a Magyar Madártani Egylet szóvivője beszélt a balatoni fecskepusztulásról, most pedig azokat mutatjuk be, akik fáradtságot nem kímélve mentették, amit csak tudtak. A balatonfüredi Kisfaludy-strandon pedig szervezett körülmények között engedtek útnak már feltáplált és jó állapotban lévő fecskéket.

  • Radar - Országos összefogás a fecske-apokalipszisben + videó

Siralmas látvány fogadta a Balaton mellett élőket a Boris ciklon megérkezésével. Ezer számra fecskék húzódtak a földre, meleget keresve. A megszokott magasan ívelő, elegánsan manőverező fecskék helyett, árva legyengült, éhező példányok hevertek szanaszét a Balatonnál.

A Somogy TV stábja a Berek Világa Látogatóközpontban forgatott, ahova rengeteg madár került, és amint lehetőségük adódott, ők is segítettek. Mivel a televízió munkatársai mind egytől egyig nagyon nagy állatbarátok.

Több mint száz példányt sikerült mentőhelyre vinni, de valószínűleg az egynegyedük élhette csak túl. A Tollasbarát Madármentők is rengeteget segítettek.

Egy balatoni állomásra rengeteg fecskét hoztak be önkéntesek, akik elkezdték otthon etetni őket, hogy megmentsék az éhhaláltól. Állandóan csörögtek a telefonok a krízishelyzetben. A legjobban azok a madarak jártak, akiket otthon már elkezdtek etetni.

A Tollasbarátok Egyesület most közel 50 fecskét engedett szabadon a balatonfüredi Kisfaludy-strandon, de a helyzet súlyosságát mutatja, hogy még így sem menekült meg mindenki.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Müller Cecília: Meg kell tisztítani a portánkat + videó

Müller Cecília: Meg kell tisztítani a portánkat + videó

Lassan levonul az árvíz Magyarországról déli irányból, de továbbra is rengeteg a tennivaló, ami rendkívül fontos közegészségügyi szempontból. A részletekről Müller Cecília országos tisztifőorvos beszélt kedd este a Napi aktuálisban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!