2024. 09. 24. Kedd Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

Saját bevallása szerint ilyet még sohasem tett Orbán Viktor

A miniszterelnök kedd este a TV2-nek adott interjút az árvíz elleni védekezésről. Elmondta, hogy Magyarország sikeresen vizsgázott a természeti csapás ellen és kifejezetten kevés kár keletkezett - írja a Világgazdaság.

  • Saját bevallása szerint ilyet még sohasem tett Orbán Viktor

A beszámoló szerint Orbán Viktor a mohácsi gátról egyből a TV2 stúdiójába ment, hogy a ma este interjút adhasson.

A magyar miniszterelnök elmondta, hogy még soha nem rendelte el víztároozó megnyitását, erre most, a Lajtán sor került. Orbán Viktor kiemelte, hogy

az árvizet Magyarország legyűrte.

A folyó apadása egyre gyorsabb, a vártnál két nappal hamarabb vonul el az áradás. Ennek ellenére a figyelőszolgálat továbbra is ellenőrzi a folyót – mondta el a kormányfő Gönczi Gábor műsorvezetőnek.

Magyarország bebizonyította, hogy egy ilyen helyzettel is meg tud birkózni 

– jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette, hogy nagyon fontos volt az árvíz elleni védekezésben, hogy a kormány és az önkormányzatok együtt tudtak működni. Mint mondta, ez volt az ötödik árvíz a jelenlegi kormány regnálása alatt, és Orbán Viktor szerint most volt a legolajozottabb a védekezés. Ez szerinte azért is sikerülhetett, mivel Magyarországon az ilyen védekezési eljárás nagyon régóta változatlan, így a műveletek gördülékenyen tudnak menni.

Kiemelte a vízügyesek munkáját, ahol az idősebb és fiatalabb dolgozók is kiválóan ellátták a feladatukat.

Orbán Viktor szerint a legsúlyosabb helyzet Bajánál és a Dunakanyarnál volt, ez utóbbinál volt a legnehezebb a védekezés. Hozzátette, hogy itt nem lehetett ideiglenes védművekkel védekezni, de ígéretet tett rá, hogy a jövőben megépítik ezeken a folyószakaszokon is az árvíz elleni infrastruktúrát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!