2024. 09. 24. Kedd Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:45

Külföld

Putyin szóvivője elmondta, mikor ér véget a háború

Oroszországnak nincs más választása, mint elérni az ukrajnai különleges katonai művelet összes célját - jelentette ki kedden szokásos napi sajtótájékoztatóján Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

  • Putyin szóvivője elmondta, mikor ér véget a háború

Hozzáfűzte: amint a célokat elérik, a különleges katonai művelet véget ér.

A szóvivő megismételte Vlagyimir Putyin elnök korábbi figyelmeztetését, hogy amennyiben a Nyugat engedi, hogy Ukrajna nyugati gyártmányú nagy hatótávolságú rakétákkal mérjen csapást orosz területekre, azt a háborúba való közvetlen beavatkozásként értékelik Moszkvában.

"Kérem, hallgassák meg és olvassák el újra az elnök kijelentéseit a nyugati fegyverek Oroszország területén történő esetleges bevetésének engedélyezésével kapcsolatban" - válaszolta Peszkov arra a kérdésre, hogy változhat-e a Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes által kifejtett álláspont, miszerint Oroszország nem fog nukleáris fegyvert tesztelni mindaddig, amíg az Egyesült Államok tartózkodik a tesztektől.

Az elnök Szentpéterváron nagyon világosan megfogalmazta az Oroszországi Föderáció álláspontját - emlékeztetett Peszkov.

Putyin szeptember 12-én leszögezte: a nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben. "Ez a közvetlen részvételük lesz, és ez természetesen jelentősen megváltoztatja a konfliktus lényegét, természetét" - mondta az orosz elnök, aki szerint egy ilyen lépést követően Oroszország kénytelen lesz meghozni a "megfelelő döntéseket" az új fenyegetések miatt.

Putyin nem részletezte, hogy mik lehetnek ezek az intézkedések. Korábban beszélt arról a lehetőségről, hogy orosz fegyverekkel látnák el a Nyugat ellenségeit, hogy nyugati célpontokat támadhassanak külföldön, és júniusban azt is felvetette, hogy az országon belül az Egyesült Államokat és Európát elérő hatótávolságban telepítenének rakétákat.

Putyin Szentpéterváron arra is figyelmeztetett, hogy "a Nyugat ugyan valami okból azt hiszi, hogy Oroszország sohasem vetne be nukleáris fegyvereket", ebben azonban téved - mondta -, és hangsúlyozta, hogy a Kreml nukleáris doktrínáját nem szabad félvállról venni.

A Kreml kedden arra is felhívta a figyelmet, hogy a Libanon elleni izraeli csapások "potenciálisan destabilizálják" a Közel-Keletet, és kiszélesítik az ottani konfliktust. "Ez természetesen rendkívüli aggodalomra ad okot számunkra" - mondta Peszkov.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megint gyerekre támadt egy medve a

Megint gyerekre támadt egy medve a

Romániában 14 éves fiút támadott meg egy medve kedden Arges megyében, a Transzfogarasi hegyi út közelében – írta az Arges megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása alapján a News.ro.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!