2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Körhinta

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Meghalt Jerry Lee Lewis

Otthonában halt meg a rock and roll legendája, Jerry Lee Lewis.

  • Meghalt Jerry Lee Lewis

Nyolcvanhét éves korában meghalt az Elvis Presley, Chuck Berry, Little Richard generáció egyik utolsó tagja, a rock and roll egyik úttörője, Jerry Lee Lewis – írja a zenész ügynökére hivatkozva a Variety. 

Judith, a hetedik felesége ott volt mellette, amikor eltávozott Desoto megyei otthonában, Mississippiben, Memphistől délre. Az utolsó napjaiban azt mondta neki, hogy várja a túlvilágot, megbékélt vele, nem fél tőle

– írta közleményében Zach Farnum, Lewis ügynöke. 

Több újság – tévesen – már szerdán beszámolt a zenész halálhíréről, az azonban téves információnak bizonyult. 

Az amerikai rock and roll legenda Louisiana államban látta meg a napvilágot 1935. szeptember 29-én. Az első dalait 1956-ban készítette el, többek között Elvis Presley, Johnny Cash és Carl Perkinsz közreműködésével: Million Dollar Quartet néven váltak ismertté. 

Az igazi nagy áttörést a következő évben érte el a Whole Lotta Shakin' Goin' On című dalával a Steve Allen Showban. Ezután egy darabig országos szintű sikereket ért például a Great Balls of Fire című dalával. Karrierjében később törés keletkezett, amikor harmadik feleségének a 13 éves unokatestvérét választotta. 

A zenész hírhedt volt az ivásról, a drogfogyasztásáról és arról, hogy szerette a nőket. Emellett többször keveredett erőszakba is. 1986-ban az elsők közt került be a clevelandi Rock and Roll Hall of Fame-be, hasonlóan Elvis Presley-hez vagy Chuck Berryhez.

Jerry Lee Lewisnek összesen negyven albuma jelent meg, a legutolsó 2014-ben. 

Index

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!