2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Domonkosok Magyarországon 03:00

Külföld

Latin-Amerikában még javában tombol a járvány

Latin-Amerikában még javában tombol a járvány. Brazíliában és Mexikóban is rekordot döntött a koronavírus egy nap alatt regisztrált halálos áldozatainak száma. Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója szerint ez a térség lehet a járvány új gócpontja.

  • Latin-Amerikában még javában tombol a járvány

Egy autóban ülő nőnél végzik el a gyorstesztet Brazíliában.

Az Egyesült Államok után itt regisztrálták a legtöbb megbetegedést. A dél-amerikai országban egy nap alatt 1349 ember vesztette életét és 28 633 új esetet regisztráltak. Ezzel megdőlt a negatív rekord.

A 210 milliós országban pedig tovább nehezíti a helyzetet, hogy Bolsonaro elnök a kezdetektől elbagatellizálja a járványt és ellenzi a szigorításokat. Az államfő teljes mellszélességgel támogatja ráadásul a vírus miatt elrendelt korlátozások miatti tüntetéseket.

Latin-Amerika lehet az új gócpont

Mexikóban is rekordot döntött az egy nap alatt elhunytak száma. A latin amerikai államban azonban hétfőn már megkezdték az ipari termelés és a kereskedelem fokozatos újraindítását. Mexikóban már átlépte a 101 ezret az elhunytak száma.

Az Egészségügyi Világszervezet arra hívta fel a figyelmet, Latin-Amerika lehet a járvány új gócpontja. Itt viszonylag későn csapott le járvány, ráadásul az egészségügy közel sincs felkészülve erre.

A koronavírus által leginkább érintett ország továbbra is az Egyesült Államok, ahol a legfrissebb adatok szerint egy nap alatt 919 új halálesetet regisztráltak. Noha a vírus terjedése lelassult, a szakértők attól tartanak, hogy a tüntetések nyomán ismét erőre kap járvány. 

Eközben Peking bejelentette: enyhíti a nemzetközi légitársaságokra vonatkozó korlátozásokat, amelyeket a koronavírus miatt vezettek be márciusban. Ennek értelmében hétfőtől minden külföldi légitársaság újraindíthat heti egy járatot egy általuk választott kínai városba.

 

MTI/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!