2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Külföld

Kommerszant: Putyin rakétatelepítési moratóriumot javasolt a NATO-országok vezetőinek

Levélben javasolta múlt héten Vlagyimir Putyin orosz elnök a NATO-országok vezetőinek, hogy hirdessenek ki moratóriumot a szárazföldi állomásoztatású közepes és rövidebb hatótávolságú nukleáris rakéták európai telepítésére - közölte szerdán a Kommerszant című orosz gazdasági napilap.

  • Kommerszant: Putyin rakétatelepítési moratóriumot javasolt a NATO-országok vezetőinek

Putyin indítványát az észak-atlanti szövetség mellett Kínához, valamint Federica Mogherini európai uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselőhöz és Jens Stoltenberg NATO-főtitkárhoz is eljuttatták.

Az újság szerint az orosz vezető a szárazföldi állomásoztatású közepes és rövidebb hatótávolságú rakéták betiltásáról szóló INF-egyezmény széthullása nyomán emlékeztetett arra, hogy Oroszország már bejelentette: úgy döntött, hogy nem telepít ilyen eszközöket európai területre.

Putyin ismételten a példa követésére szólította fel az Egyesült Államokat és szövetségeseit a NATO keretein belül.

A Kommerszant egy NATO-országbeli informátorra hivatkozva azt írta, hogy a szövetség meggyőződése szerint Oroszország már telepített ilyen osztályú fegyvereket a területére, ezért a címzettek nem vették komolyan a moszkvai javaslatot.

Az Egyesült Államok hivatalosan augusztus 2-án lépett ki az INF-szerződésből, amelyet szerinte Oroszország megsértett. Moszkva a vádat alaptalannak minősítette, és a maga részéről ugyancsak a megállapodással ellentétes fegyverek telepítésével és fejlesztésével vádolta meg Washingtont.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!