2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Külföld

Kárpátalján betiltanák a magyar himnuszt

Betiltaná a külföldi állami himnuszok eléneklését és lejátszását a tanácsüléseken egy helyi önkormányzati törvényt módosító javaslat, amelyet Anatolij Kosztyuh, a Nép Szolgája párt ungvári parlamenti képviselője nyújtott be – közölte egy kárpátaljai híroldal.

  • Kárpátalján betiltanák a magyar himnuszt

Az üléseknek Ukrajna állami himnuszával kell kezdődniük és befejeződniük a községi, nagyközségi, városi, városi kerületi, járási és megyei tanácsok plenáris üléseinek. Ezalól mentesülhetnek azok az események, amikor az üléseken külföldi állami küldöttség, csoport vagy tisztségviselők vesznek részt – áll a tervezetben. Ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy Kárpátalján is betiltanák a magyar himnuszt.

A szándék újabb arculcsapásként érkezett alig néhány nappal azután, hogy Szijjártó Péter szerdán Kijevbe utazott, hogy megpróbáljon újra életet lehelni az ukrán–magyar kapcsolatokba. A találkozón Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter barátságos hangnemben beszélt, a felek a párbeszédet hirdették.

Ehhez képest a módosítás a kormányzó párttól, Volodimir Zelenszkij elnök alakulatából érkezett.

Fedinec Csilla Ukrajna-szakértő a Magyar Nemzet kérdésére kifejtette: érdemi eredményről addig biztosan nem lehet beszélni, ameddig Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozójára nem kerül sor – írta meg a lap.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár pedig hozzátette:

– Véleményem szerint úgy nem lehet politizálni és előrelépésről beszélni, ha mindig csak az egyik fél enged.

Mi folyamatosan engedményeket teszünk, segítő kezet nyújtunk, az ukrán vezetés pedig általában nem ígér semmit, de ha mégis, azt sem tartja be – zárta szavait az államtitkár.

Magyar Nemzet

KAPCSOLÓDÓ: 

A KMKSZ elnöke borúsnak látja az ukrán-magyar kapcsolatok alakulását

Magyar himnusz éneklése miatt indult büntetőeljárás

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!