2022. 08. 16. Kedd Ábrahám napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Kaliforniától Washingtonig lángokban áll az Egyesült Államok nyugati partvidéke

Megállíthatatlanul pusztítanak a bozót és erdőtüzek az Egyesült Államok nyugati partvidékén. A helyzet Kalifornia,Washington és Oregon államban a legrosszabb. Utóbbiban több mint félmillió embernek kellett elmenekülnie otthonából a tűzvész miatt. Az elmúlt hetekben a bozóttüzek már több mint 3 millió hektárt perzseltek fel és több ezer lakóház semmisült meg.

  • Kaliforniától Washingtonig lángokban áll az Egyesült Államok nyugati partvidéke

Mindenki hagyja el a házat - ezt kiabálta egy önkéntes segítő a washingtoni Tacomában.

Az amerikai család első felszólításra nem volt hajlandó távozni az otthonából, miközben a lángok már körbekerítették a házat. Az elmúlt napokban Washington államban is erdő és bozóttüzek pusztítanak.

Malden városát szinte teljesen felperzselték a lángok. Több száz ember veszítette el az otthonát.

A Washingtonnal szomszédos Oregonban is súlyos a helyzet. Az államban 4,2 millió embert érintenek a tűzvészek. Eddig több mint fél millióan kényszerültek arra, hogy elhagyják otthonukat.

Az oregoni Phoenix közelében órák alatt a lángok martalékává vált egy egész mobilház-lakópark. A helyieket sokkolta a pusztítás.

Közvetlenül mögöttem van a házam, a többiekével együtt. Mindegyik porig égett. Mindenünk oda lett. Nem hittük, hogy ekkora pusztítással kell szembenéznünk. Csak a családom és a kutyánk maradt. Ez iszonyatos, borzasztó

- mondta egy amerikai férfi.

Az oltást nehezíti a szél. Jelenleg is több tucatnyi erdő ég az államban, és a hatóságok szerint legalább egyet gyújtogatás okozhatott.

A kormányzó szerint példátlan a katasztrófa az államban. A térség természeti csodái lényegében elpusztultak.

Hatalmas tűzvészeket tapasztalunk, nemcsak Oregonban, hanem Kaliforniában és Washingtonban is államban is. Reméljük, hogy más államok, köztük Utah is a segítségünkre tud sietni

- hangsúlyozta Oregon kormányzója.

Az állam északi nagyvárosában Portlandben a pusztító lángok miatt már olyan rossz a levegő mint Jakartaban vagy Delhiben. Napok óta vörös az ég a kaliforniai San Francisco felett.

A megállíthatatlanul terjedő tűzvész miatt Dél-Kalifornia valamennyi nemzeti parkját lezárták a hatóságok. Az állam kormányzója pedig vészhelyzetet hirdetett több megyében is. Kaliforniában már legkevesebb 10 ember vesztette életét a természeti csapás következtében.

Több ezer ház égett porig és 64 ezer embert evakuáltak. Augusztus óta több mint 800 ezer hektár égett le Kaliforniában.

Ahogy a térképen is látható lényegében Mexikótól a kanadai határig egy összefüggő tűzövezet alakult ki. Jelenleg 12 nyugati államban pusztítanak a lángok, Kaliforniában, Oregonban és Washingtonban a legsúlyosabb a helyzet.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!