2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Joe Biden bevallotta, hogy nem ő dönti el, milyen kérdésekre válaszolhat a sajtótájékoztatókon

  • Joe Biden bevallotta, hogy nem ő dönti el, milyen kérdésekre válaszolhat a sajtótájékoztatókon

Ismét felmerült a kérdés, hogy ki is vezeti valójában az Egyesült Államokat, hiszen egyre biztosabbá válik, hogy nem Joe Biden, az ország elnöke. Egy nemrég tartott sajtótájékoztató során Biden többször is kiemelte, hogy nem ő dönti el, hogy milyen kérdésekre és kinek válaszol, illetve arról is beszél, hogy egy listát is szokott kapni nyilvános megjelenései előtt, amin az szerepel, hogy kik számára engedélyezheti a felszólalást.

Biden az elmúlt időszakban egyre gyakrabban futamodik meg a sajtó kérdései elől, ami nem meglepő, hiszen az elhibázott afgán kivonulást követően rengeteg kritika érte, ráadásul korábban sokszor állt le vitatkozni az újságírókkal kényes témákban, amivel csak még népszerűtlenebb lett a választók körében.

A helyzetet most Biden stábja azzal próbálja meg orvosolni, hogy megmondják az elnöknek, pontosan milyen témákban, kiknek és mit válaszolhat. Ez akkor derült ki, amikor Biden azzal hárította el az Afganisztánnal kapcsolatos újságírói kérdéseket, hogy "nem szabadna válaszolnia".

MINDEZ EGYÉRTELMŰEN ARRA UTAL, HOGY NEM AZ ELNÖK IRÁNYÍT JELENLEG, HANEM CSAK UTASÍTÁSOKAT HAJT VÉGRE.

Szintén erre utal az is, hogy korábban egy listát kapott, amelyen azoknak az újságíróknak a neve szerepelt sorrendben, akiktől kérdéseket fogadhat. Ezt ráadásul maga Biden ismerte be akkor, amikor kijelentette, hogy "hölgyeim és uraim, adtak nekem egy listát. Arra utasítottak, hogy először Kelly O'Donnell, az NBC riportere kérdezzen".

Ez ráadásul nem egyszeri alkalom volt, hanem rendszeres jelenségről van szó. Svájcban tartott sajtótájékoztatóját szintén azzal nyitotta, hogy "a szokásos módon fogadom a kérdéseket, adtak nekem egy listát, ez alapján szólítom fel az embereket". Azt is jelezte már korábban, hogy bajba kerül, ha nem pontosan úgy teszi a dolgokat, ahogyan kérik tőle.

NYÁR KÖZEPÉN AZZAL "VICCELŐDÖTT", HOGY RENDKÍVÜL MÉRGES LESZ RÁ A STÁBJA, HA NEM PONTOSAN AZT TESZI, AMIT KORÁBBAN ELMONDTAK NEKI.

Később pedig a riportereknek is azt mondta, hogy szoros előírások szerint fog nyilatkozni. Biden viszont gyakran elfelejti, hogy pontosan mit is akarnak tőle, ezért egyre megszokottabb, hogy a Fehér Ház közvetítései furcsa módon megszakadnak a kínos pillanatoknál, vagy akkor, amikor már érezhető a baj közeledte.

Például amikor azt mondta egy virtuális esemény során, hogy "szívesen fogadom a kérdéseket, ha ezt akarjátok tőlem. Mondjátok meg, mit akartok, és azt csinálom". Ezt követően néhány másodperc kínos csend következett, majd megszakították az élő adást.

Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!